DANIJELA OBRADOVIĆ: URADILI SMO MNOGO NA UNAPREĐENJU KULTURE, “GORENJE NARODA” PONOS KULTURNOG CENTRA

APATIN KULTURA VESTI

Danijela Obradović, direktorka Kulturnog centra iz Apatina je prethodni period okarakterisala kao uspešan i kao dodatni motiv da se u narednom periodu radi još više na promociji i afirmaciji kulture u Apatinu.

-U toku prethodne godine je odigrano 11 dečijih predstava, 21 predstava za odrasle, održane su 23 izložbe od kojih jedna ima međunardni karakter gde je učestvovalo 117 autora i 34 zemlje i mislim da su ovo podaci koji govore o našem radu u prethodnom periodu. Uspeli smo da digitalizujemo bioskop i povećali broj projekcija sa 51 na 82 i samim tim broj gledalaca se povećao za 25 odsto.- rekla je Obradovićeva.

Kulturni centar je ostvario dobru saradnju sa Predškolskom ustanovom Pčelica i osnovnim školama u opštini Apatin i na reperotaru pozorišta mladih se redovno igrala predstava “Morsko-brodska zavrzlama” koju je pogledaolo preko 1200 mališana.

-Cilj nam je da uključimo i vratimo mlade u pozorišta i bioskope i na taj način podignemo svest o kulturi u našem gradu. Mislim da smo na dobrom putu i pozitivne reakcije naših građana nam daju više energije da istrajemo u tim našim namerama.- kazala je direktorka Kulturnog centra Apatin.

Ove godine odluka da se šansa pruži profesionalnom glumcu Milanu Vejinoviću kako bi vodio Dramski studio Kulturnog centra pokazala se kao odlična jer je njegova autorska predstava “Gorenje naroda” igrana pet puta i svih pet puta je bila puna sala i tražila se karta više. -Mislim da smo napravili dobar potez i ova predstava je napravila jedan veliku uspeh. Milan se prvi put osmelio da režira i prema mom mišljenju je napravio odličnu priču koja je odlično prošla kod publike ali i kod selektora pa bi se mogli naći i na pokrajinskog smotri.- dodaje Danijela.

FONO Danijela Obradović