DŽIMI KOMERC POBEDNIK DEVETE LIČKE OLIMPIJADE (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Pobednik 9. Ličke olimpijada koja je danas održana na terenima Banje Junaković, a koja je okupila 16 ekipe iz Srbije i inostranstva je ekipa “Džimi komerc 1” kojoj je ovo 9. uzastopni trijumf. Drugoplasirani tim je takođe “Džimi komerc 2” dok su treće mesto osvojili “Lički sokolovi” iz Apatina.

U kulturno-umetničkom programu nastupila su GKUD ,,Dunav”, sa ŽPG ,,Ognjište”, MPG ,,Unski biseri”, ŽPG ,,Ličko ognjište, KUD-a Prigrevica, MPG ,,Bački Gračac” i MPG ,,Ćiro lička kaldrma-Drvar”iz Beograda nakon čega je predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić sve prisutne pozdravio i zvanično otvorio 9. Ličku olimpijadu.

Prvo takmičenje je pripalo najmlađima koji su se trkali u vrećama. Najbrži je bio Filip Lajtar, drugi Miloš Uzelac a treći je kroz cilj prošao Aleksandar Arbutina.

U trci po brvnu pobedio je predstavnik ekipe “Džimi Komerc 2”, Aleksandar Katić koji je pretrčao brvno za 5,29 sekundi. Drugoplasirani u ovoj disciplini bio je član ekipe “Džimi Komerc 1” Jovan Trbić, (5,35), dok je treći bio Mirko Cvetković, “Lički sokolovi” (5,45).

U disciplini vučenje ličke kuke prvo mesto je osvojio Saša Stanić iz ekipe “Džimi Komerc 1” . On je savladao predstavnika apatinske ekipe “Lički sokolovi” Nedeljka Stojkovića, i tako postao pobednik ovogodišnje olimpijade u ovoj kategoriji. Treće mesto zauzeo je Đorđe Nikšić, član ekipe “Džimi Komerc 2” iz Prigrevice.

U disciplini pretezanje štapa prvo mesto je zauzeo Saša Stanić iz ekipe “Džimi Komerc 1”. Dalibor Zelen “Džimi Komerc 2” je osvojio drugo mesto dok je treće mesto pripalo Jovanu Stankoviću iz ekipe “Prkoški vitezovi” i Miroslavu Radojičiću članu ekipe “Gorski vuci” .

Aleksandar Krajišnik “Džimi Komerc ” i Ratomir Baštić “Prkoški vitezovi” su pobednici u skoku u dalj iz mesta. Drugoplasirani je bio Radovan Spremo “Srpski soko”, a treće mesto je osvojio Danijel Popović, iz ekipe “Stefan i div”.

U disciplini skok u vis iz mesta trijumfovao je  Danijel Popović iz ekipe “Stefan i div”, drugi je bio Radovan Vidačić, “Lički sokolovi”, a treći Radovan Spremo “Srpski soko” i Aleksandar Krajišnik, “Džimi Komerc 1”.

Najbrži u penjanju uz stožinu je bio Nikola Korać, “Lički Majkani” koji je do vrha stožine stigao za 7,19 sekundi. Drugoplasirani je bio predstavnik “Džimi komerca 2 ” Milan Prodanović (7,21) a trećeplasirani Jovan Stupar,”Džimi Komerc 1″ (8,06). Pobedniku je pored novčane nagrade pripala i šunka po koju se sam morao popeti.

Obaranje ruke je pored nadvlačenja konopa disciplina koja tradicionalno privlači najveći broj publike. Kao pobednik u ovoj disciplini je izašao Ivan Veselić iz ekipe Džimi Komerc 1 koji je u finalu savladao Gorana Žepina iz ekipe Lički sokolovi. Treće mesto je osvojio Slobodan Novaković iz Društva srpskih domaćina.

U bacanju kamena s ramena trijumfovao je Radovan Zeković “Lički sokolovi” koji je kamen težak 10,5 kg bacio 14m i 47cm. Drugi rezultat na olimpijadi ostvario je Aleksandar Novaković iz ekipe “Prkoški vitezovi”, a treći Miloš Marković, “Džimi Komerc 1”.

U poslednjoj disciplini, nadvlačenje konopa, vođene su žestoke borbe. Ekipa “Džimi komerc 1” u finali je savladala “Krajiške vitezove” iz Banja Luke, dok je treće mesto pripalo timu “Džimi Komerc 2″ iz Prigrevice.

Ekipni pobednik 9. Ličke olimpijade je tim ‘”Džimi Komerc 1” iz Prigrevice koji je osvojio 980 bodova , “Džimi Komerc 2”, je završio na drugom mestu sa 560 dok su “Lički sokolovi” iz Apatina sa 520 bodova zauzeli treće mesto na ovogodišnjem nadmetanju.

Najmlađa učesnica olimpijade bila je šestogodišnja Anja Malbaša, a najstariji Dušan Brkljač rođen 1933. godine.

9.LO – plasman po disciplinama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *