ДАНИЕЛ БЕЧКЕИ И ТИЈАНА ОДОБАШИЋ ПОБЕДНИЦИ 4. УЛТРАМАРАТОНА ОСИЈЕК-АПАТИН

APATIN SPORT VESTI

Када је 2015. године одржан први ултрамаратон Осијек – Апатин било је јасно да ће се та прича наставити, јер већ прво издање окупило је стотињак тркача, све је прошло у најбољем могућем реду и организатори, Удруга Здраво трчање Осијек и Атлетски клуб Апатин, јасно су поручили: „ово је био први, али не и посљедњи“.

И тако је и било ултрамаратонска прича између Хрватске и Србије, Славоније и Бачке, односно Осијека и Апатина сваке је године све већа, боља и масовнија, а ове недеље одржана је четврта трка у дужини од 50 километра, Ултрамаратон сваке године има другачији старт, лани је кренуо из Осијека, јуче из Апатина где се у недељно преподне код Бање Јунаковић нашло рекордних 170 тркача који су у 11 сати кренули у авантуру дугу 50 километара.

Траса је ишла преко Свилојева, Сонте, Богојева, Ердута, Бијелог Брда, Сарваша и Неметина до осјечког Зеленог поља где је код зграде ХЕП-а био циљ. Иако је недеља била прави сунчани дан, „наоко“ се чинио идеалним за трчање, није било баш тако. Јако сунце и ветар су стварали доста проблема учесницима, па их је од Апатина до Осијека чак 30 одустало. А они који су дошли до циља су прави јунаци, и то од првог до посљедњег.

Први је циљну равнину прошао Даниел Бечкеи (АК Хајдук, Кула) који је трасу од 50 км истрчао за 3 сата, 38 минута и 42 секунде. Други је био Мирослав Марковић из Нове Градишке (4:14.06), а трећи Синиша Јоњић (Маратон Вуковар) с временом 4:48,50.

У женској конкуренцији испред свих је била Тијана Одобашић из Сомбора (5:42.03), друга је код осјечког ХЕП-а стигла Љиљана Тасић из Панчева (6:43,28), док је и треће место освојила учесница из Србије, Јелена Лучић (Зрењанин) с временом 6:45.07.

Трчале су се и штафетне трке, с два или три тркача у тиму. У штафети с два члана, који су се мењали на граничном прелазу Богојево – Ердут, најбоља је била комбинација Борис Наго/Давор Блажевић (3:50.28), друго место су освојили Осјечани Златко Романовић и Роберто Башић (3:52.08), док су трећи били Симо Ђурић и Зоран Марковић (4:03.22) из Бачког Јарка.

У штафети с три измене „пунктови“ за промену су били гранични прелаз те улаз у Бијело Брдо, а славио је сјајни тим из Сенте у саставу Виктор Киш Јовак, Том Фодор и Гелер Бела Нађ (3:19,20). Други су били Данијел Икица, Ведран Јесеновић и Лука Кљаић (3:30.33), а треће место заузела је још једна екипа из Сенте, Виктор Ковач, Акош Дабо и Золтан Фодор (3:43,50).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.