ДАНАС СЕ ОБЕЛЕЖАВА СВЕТСКИ ДАН РАДИЈА

SRBIJA SVET VESTI ZANIMLJIVOSTI

Данас се обележава Светски дан радија који је установљен је 2011. године, као сећање на 13. фебруар 1946. године када је први пут емитован програм Радија УН. Циљ празника је, између осталог, промоција овог електронског медија и свих могућности које пружа.

Поводом Светског дана радија, који се данас обележава, Министарство културе и информисања истиче да сваког дана ослушкује тржиште и прати потребе овог медија, јер сматра да постоји простор и жеља за његовим унапређењем.

Пошто је реч о медију који допире до најширих слојева становништва и значајно доприноси образовању грађана, њиховом културном и политичком развоју, Министарство у складу са својим овлашћењима и могућностима ради на његовом побољшању и унапређењу.

За суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за радио у 2020. години Министарство културе и информисања определило је 30 милиона динара и настојаће да тај износ временом повећава. На тај начин, Министарство доприноси подизању квалитета радио програма и помаже му да се развија (РТВ).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *