НОВИ КРЕВЕТИ ЗА ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ СОМБОРСКЕ БОЛНИЦЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На Дечје одељење Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор стигло је осам нових болничких кревета захваљујући донацији фондације „Осмех на дар“ из Новог Сада, која је прва студентска хуманитарна фондација, активна од 2006. године. Основни циљеви фондације су, између осталог, помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији. У склопу своје четрнаесте по реду новогодишње акције која је одржана у децембру прошле године, на 4. Фестивалу лампиона у Новом Саду прикупљена су одређена средства, која су опредељена на донације болницама у Сомбору и Сремској Митровици.

У договору са начелником Дечијег одељења сомборске болнице, др Миланом Арнаутом, фондација је купила осам нових кревета који су 08. фебруара и испоручени одељењу на којем се лече најмлађи становници Западнобачког округа.

Приликом уручивања донације, др Арнаут се захвалио представницима фондације „Осмех на дар“ на овој значајној донацији, која је како каже, плод несебичног хуманитарног рада ових младих људи. Он је нагласио да је донација стигла у право време, као замена дотрајалим креветима и изразио наду да ће ускоро бити обновљено и преосталих 17 од укупно 25 болничких кревета, колики је капацитет Дечијег одељења.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *