ДАНАС ИСПЛАТА ДРЖАВНЕ ПОМОЋИ ЗАПОСЛЕНИМА У ПРОСВЕТИ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Данас је почела исплата по 10.000 динара свим запосленима у просвети, образовању и научним институцијама, а новац ће до петка добити преко 130.000 запослених за шта ће из буџета бити утрошено укупно 1,6 милијарди динара.

Помоћ ће данас добити запослени у школама од посебног интереса и свима у ученичким и студентским домовима, сутра они који раде у високошколском образовању и научним установама, а прекосутра ће новац лећи на рачуне свих запослени у основном и средњем образовању.

Министар финансија Синиша Мали је најавио да ће Влада Србије сутра донети препоруку локалним самоуправама да исплате помоћ запосленима у предшколским установама. Мали је подсетио да су предшколске установе у надлежности градова и општина, те да је запосленима у некима од њих помоћ већ исплаћена.

Министар финансија је рекао да 16. маја почиње пријављивање за нових 100 евра помоћи за младе од 16 до 29 година, што ће бити друга оваква помоћ у овој години. Подсетио је да је првих 100 евра добило 1.059.000 младих и да они немају потребу да се пријављују, јер ће додатни новац добити по аутоматизму, а треба да се пријаве они који то до сада нису урадили.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *