МАРИНА У ПОХОДУ НА ШАМПИОНСKУ ТИТУЛУ

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Апатинска шахисткиња Марина Гајчин наступиће на 14. појединачном првенству Србије за шахисткиње које ће бити одржано од 7. до 13. децембра у Врњачкој Бањи. Она ће на турниру наступити у конкуренцији десет најбољих српских сениорских шахисткиња које су учешће осигурале на основу пласмана са прошлогодишњег првенства, рејтинга, односно резултата на полуфиналном квалификационом турниру.

Поред Марине која је била најзапаженија у квалификацијама, за наслов шампионке Србије надметаће се најбоље три шахисткиње у 2019. години, Теодора Ињац, Јована Ерић и Ирина Чолушкина, првопласиране са јануарске листе Анђелија Стојановић, Марија Ракић Вулићевић и Јована Рапорт, те шахисткиње Светлана Прудникова, Ана Бендераћ и Јована Срдановић.

Наградни фонд турнира износи 320.000, а првопласираној шахисткињи припашће 90.000 динара.

Марина је као чланица Сомборског шаховског клуба почетком године тријумфовала у полуфиналу Првенства Србије у Новим Бановцима. Такмичење је завршила са 6,5 поена, испред велемајсторки Светлане Прудникове и Ане Бендераћ. Она је прошле године била седмопласирана сениорка Србије.

Радио Дунав/Соинфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.