DAN VIŠE ZA ODBOJKU

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

“Dan više za odbojku” predstavlja kontinuitet programskih akcija na popularizaciji, omasovljenju i socijalnoj dimenziji odbojke kao igre Odbojkaškog saveza Srbije, uz podršku Kompanije “Vip mobile”, generalnog sponzora OSS.
Jedinstvenost i originalnost „Dana više za odbojku“ već je promovisana zvaničnim kalendarom OSS za 2016. godinu, a prepoznata je i podržana kao još jedan CEV “Event”, od kada je Aleksandar Boričić izabran za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije.

Već sada se zna da će se 29. februara 2016. godine – danu više u kalendarskoj godini, u svim gradovima u Srbiji igrati odbojka, ali će se tog dana „servirati i smečovati“ širom Evrope.

Do sada je za učestvovanje u manifestaciji prijavljeno 94 mesta (opštine ili grada) među kojim je i grad Apatin.Organizacija ove manifestacije od strane odbojkaškog saveza Srbije za grad Apatin je poverena Milošu Popoviću .Ova međunarodna manifestacija počeće u isto vreme u svih 55 prijavljenih država širom Evrope tačno u 12 časova.Utakmice se igraju na jedan set a pobednik je ona ekipa koja prva osvoji 29 poena.

Akcija jezvanično predstavljena 26 januara u Beogradu.Da je odbojka najmasovniji školski sport u Srbiji je potvrdjeno još jednom na konferenciji za medije 26 januara u Beogradu od strane:Ministarstva za omladinu i sport,Sportskog savez Srbije i saveza za školski sport Srbije kpji podržavaju akciju OSS.

Dan Vise za odbojku