CVETNA OAZA PORODICE MESAROŠ

APATIN DRUŠTVO VESTI

U velikom dvorištu porodice Mesaroš u ulici Marka Oreškovića retko koji dobro došao gost neće biti zapanjen dok sedi na terasi velikog dvorišta okružen prelepim cvećem, mnoštva boja, koje prosto daju prijatan kutak za pravo opštanje. U održavanje ovog cvetnog vrta koje traje decenijama uključeni su svi u porodici, Vera, Lujza, rođaka Ester, a u radove se uključi i gazda Pivika.

-Posebno nas raduju astromerije, ukrasno cveće koje gajimo od pre nekoliko godina. One cvetaju tokom celog leta i rado ih reporučujemo prijateljima. Uz ovo tu su ruže, lavanda, esparagus, đurđevak, ljubičice i drugo cveće zavisno od godišnjeg doba-kaže Vera koja u ovom cvetnom vrtu svakdnevno provede bar dva sata vremena, jer joj to predstavlja, kao i celoj familiji veliko zadovoljstvo.
Za aranžiranje ove cvetne oaze zaduženi su svi. Dok jedni prave odlivke patuljaka i roda, drugi ih boje, dok treći vode računa, o odražavanju sačuvanog starog bunara, bicikla na kojima su saksije sa cvećem, a četvrti opet brinu o brojnim muškatlama koje krase hodnik na ulazu u kuću.

Osim obične prihrane za cveće Vera ima i neke svoje recepte.-Iseckana kora od banane, izmrvljena ljuska od jajeta, pomešane sa vodom, su odlični recepti za razvoj biljaka-otkriva Vera.
Jedno je sigurno, ispijanjem kafe u ovoj cvetnoj oazi, zaboravite na sve svakodnevne probleme. Taj ambijent prosto pleni i donosi duševni mir. A oni jednostavno odražavaju ovom cvetnom oazom nasleđe svojih predaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.