ЧЛАНОВИ ПЕВАЧКЕ ГРУПЕ “ЕТНА” ЈОШ УВЕК ПОД УТИСЦИМА НАКОН ПОСЕТЕ ЗУБИНОМ ПОТОКУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Недавно су чланови апатинске певачке групе „Етна“, која делује при Културноуметничком друштву „Царза“, посетили Зубин Поток и узвратили гостовање Културноуметничком друштву „Мокра Гора“ из овог места, које се налази у северозападном делу Косова и Метохије и учествовали на манифестацији „Мој Колашин пева, Зубин Поток 2022“.

Уметнички руководилац певачке групе „Етна“ КУД-а „Царза“ из Апатина, Александра Прица, понела је предивне утиске, које ће према њеним речима, сви чланови носити у себи целог живота.

-Ова манифестација хуманитарног карактера представља симбол очувања традиције нашег народног стваралаштва и културног идентитета. „Етна“ је свеукупни победник фестивала, а са овог такмичења вратили смо се са пехаром, упркос јакој конкуренцији. Морам да напоменем, да је за сарадњу два Културноуметничка друштва заслужан Горан Кртинић из КУД-а „др Младен Стојановић“.

Александра је имала потребу да спомене и организаторе манифестације, али и да им се захвали, као и свима онима који су на било начин допринели да чланови певачке групе „Етна“ доживе једно непоновљиво искуство.

-Организатори манифестације „Мој Колашин пева, Зубин Поток 2022“ су: Дом Културе „Стари Колашин“, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, Канцеларије за Косово и Метохију и општине Зубин Поток. Захвалила бих се пре свега родитељима деце који су нам допустили да поведемо децу на ову манифестацију, затим нашим домаћинима који су били предивни према нама и сви смо се осећали и више него добродошли, а наравно и општини Апатин која нам је омогућила одлазак на фестивал.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *