“СЕВЕРТРАНС” ИЗДАО САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ У КОЈОЈ СУ ПОГНУЛЕ ДВЕ ОСОБЕ

HRONIKA SOMBOR VESTI

Сомборски превозник “Севертранс” је издао саопштење поводом несреће која се у недељу, 21. августа догодила на аутопуту код Лесковца, у којој је аутобус овог предузећа слетео са пута, а том приликом живот су изгубиле две особе. Саопштење преносимо у целости:

Поштовани путници, партнери, сарадници, поштовани представници медија,

Недеља 21. август остаће убележена као најтежи дан у нашој компанији, у саобраћајној незгоди недалеко од Лесковца, по повратку из Грчке, учествовало је једно од возила наше компаније. У овој саобраћајној незгоди, повређено је 30 особа, нажалост, живот су изгубили водич туристичке групе и један путник.

Комплетан колектив компаније Севертранс Сомбор АД изражава најискерније саучешће породици и пријатељима преминулих путника.

Током 75 година постојања компаније Севертранс Сомбор АД, ово је најтрагичнији догађај са којим смо имали ситуације да се сусретнемо. Протекли период активно смо радили на значајном побољшавању и усавршавању сигурности, безбедности и удобности наших путника. У циљу наведеног, возни парк компаније је значајно подмлађен, обновљен и увећан. У процесу пословања компаније, почели смо са применом најновијих савремених стандарда у складу са професијом којом се бавимо.

Компанија Севертранс Сомбор АД једна је од најстаријих компанија за превоз путника у Републици Србији и региону, током своје дуге историје компанија је неколико пута у старијем и новијем периоду била одликована као безбедна компанија и компанија од поверења. Сва возила која активно учествују у пословању компаније Севертранс, редовно су одржавана и сервисирана, пролазе све неопходне провере и безбедносне процедуре пре поласка на пут. Радно време и услови рада свих посада компаније су стриктно у складу са здравственим прописима и Законом о безбедности саобраћаја Републике Србије.

Изузетно жалимо због саобраћајне незгоде у којој је учествовало наше возило по повратку из Грчке, у којој је повређено 30 особа и две особе изгубиле живот. Иако смо предузели све мере да до оваквих ствари не дође, постоје и неке више силе на које не можемо утицати.

Претходних дана су ову трагичну ситуацију искористили неки представници медија, користећи се непровереним и нетачним информацијама, покушавајући да бомбастичним насловима скрену пажњу на себе, направили су трајну штету нашој компанији, као и нашим возачима, иза којих је вишегодишње искуство у овом послу. Желимо да верујемо да иза свих непроверених информација, сведочења анонимних путника, не стоји зла намера, већ само жеља за постизањем већег тиража.

Компанија Севертранс Сомбор АД као друштвено одговорна компанија ће учинити све што је у нашој моћи да се открије узрок незгоде, све медије молимо да се и поред досадашњих писања, суздрже ширења различитих информација у циљу прецизног информисања јавности и неометања истраге која је у току.

Компанија Севертранс Сомбор АД ће и даље настојати да примењује највише стандарде у пословању и да буде ваш поздан партнер за сва путовања.

Хвала свима на разумевању.
Севертранс Сомбор АД

Медији су рааније објавили да је возачу М. Ж. (57), који је управљао аутобусом одређен притвор након саслушања у Основном јавном тужилаштву у Лесковцу. У саопштењу Тужилаштва се наводи да је возач осумњичен да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

“Основном јавном тужилаштву у Лесковцу приведен је М. Ж. из Станишића, код Сомбора, који је, по одобрењу Основног јавног тужиоца, задржан због постојања основа сумње да је учинио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, у вези са саобраћајном незгодом која се догодила 21. августа код места Печењевце. Након саслушања осумњиченог, Основном суду у Лесковцу стављен је предлог за одређивање притвора, који је од стране Основног суда и одређен”, наводи се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *