НА ЈЕЗЕРУ “АРКA” ОВЕ СУБОТЕ ТУРНИР У ЖЕНСКОЈ ОДБОЈЦИ, СЛЕДЕЋЕ ПАПРИКАШИЈАДА

APATIN DRUŠTVO VESTI

На језеру “АРКA” крај Апатина (бивша “Зелена глава”) у суботу, 27. авгсута 2022. године ће бити одржано такмичење у женској одбојци, а на турниру ће учествовати екипе из Србије и региона. Сви који желе да учествују могу се пријавити путем телефона 060/69-66-960, а организатори ће за све посетиоце након турнира припремити и афтер парти.

На истој локацији 3. септембра ће бити одржана међународна гастрономска манифестација „Чика Савин котлић“, у оквиру које ће 50 екипа сачињених од првака и победника разних регионалних такмичења, показати своје мајсторство у кувању рибље чорбе.

Котизација је 3.500 динара, а организатори за тај новац обезбеђују три килограма рибе, хлеб, дрва за ложење, постоље за кување и сто за шест особа, док такмичари са собом треба да понесу котлић, зачине за кување, прибор за јело и тестенину.

Скуп екипа је заказан за 13 часова, сат касније ће бити подељена риба, а кување паприкаша почиње у 15 часова. Организатор је поред музичког програма, обезбедио и вредне награде за најбоље куваре а биће организована и томбола.

Такмичари се могу пријавити до 01. септембра путем телефона 060/162-92-52 или у Туристичкој организацији Апатин код Гојка Грбића на телефон 065/25-26-082.

У еко-селу АРКА код Апатина ће бити организовано и традиционално јесење печење паприке са припремом ајвара, а домаћи кувари ће у склопу радионица демонстрирати неколико различитих рецепата за припрему овог српског специјалитета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *