ЧЛАНОВИ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА СПОРТСКИХ КЛУБОВА ПРОШЛИ ТЕСТИРАЊА СТРУЧЊАКА

DRUŠTVO OSTALI SPORTOVI SPORT

У склопу “Недеље школског спорта” коју су организовали Спортски савез и општина Апатин, јуче и данас су у апатинској спортској хали одржана тестирања деце узраста од 12 до 18 година, који тренирају у спортским клубовима са територије наше општине. Стручњаци из области кинезиологије и спортске медицине вршили су разне батерије тестова са децом, а према речима Радомира Радујка, генералног секретара Спортског савеза општине Апатин, дводневним тестирањем је обухваћено 138 дечака и девојчица.

-Ово је други дан тестирања, којим је обухваћено 138 малишана. Јуче су тестирања прошла деца из фудбалских клубова са територије Апатина, као и најмлађи чланови кајак и атлетског клуба, док су данас тестирани дечаци и девојчице који тренирају рукомет и кошаркашку у клубовима из наше општине. За сваки клуб и годиште су биле организоване посебне батерије тестова, а циљ овог пројекта је да добијемо неку основу и базу за даље праћење и развијање ове деце кроз такмичење, објаснио је Радујко.

Петар Блажић, помоћник директора Покрајинског завода за спорт и медицину спорта је рекао, да је тестирањем обухваћено мерење моторичких способности спортиста.

-Батерије тестова се састоје из телесног састава, брзине реакције, агилности, издржљивости у згибу и теста издржљивости. Апатин је трећа општина где спроводимо ово тестирање, а резултати ће нам бити значајни за нашу базу података и показаће нам неко иницијално стање, па ће тренери знати шта треба да поправе у даљем раду са децом, рекао је Блажић.

У оквиру “Недеље школског спорта”, вечерас 8. децембра од 17 до 19 часова у Дому културе ће бити организована радионица и предавање, на којем ће говорити Драгољуб Вељовић и наш прослављени одбојкаш Андрија Герић. Предавању ће присуствовати деца са тестирања, али је отворено и за све наше суграђане. Предавање ће бити везано за сам спорт и психологију спорта. Драгољуб Вељовић ће говорити на тему „Физичко вежбање као здрава навика“, док ће Андрија Герић говорити о самопоуздању.

„Недеља школског спорта“ ће бити завршена доделом спортске опреме млађим селекцијама свих апатинских клубова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *