ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА ТРКАМА У БЕЧЕЈУ, БЕОГРАДУ И ОСИЈЕКУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Ђуро Борбељ уз победу у Бечеју добио позив за припреме са атлетском репрезентацијом Србије

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили са добрим остварењима наступајући на тркама у Бечеју, Београду и Осијеку.

У Бечеју је у суботу 09. априла у техничкој органзацији АК Бечеј одржана атлетска манифестација Бечејска десетка у којој је у тркама на 5 и 10 км наступило око 400 такмичара и такмичарки, међу којима су запажен наступ имали и чланови АК Апатин.

У мушкој конкуренцији на 10 километара сјајну победу уз лични рекорд у конкуренцији 182 такмичара остварио је Ђуро Борбељ (31 минут 16 секунди), 17. место у укупном пласману и прво место у старосној категорији остварио је Немања Ђурић (38:30), 21. место (4. место у категорији) освојио је Вања Болесников уз лични рекорд (38:55), Жива Вијоглавин је остварио пласман на 57. место (44:43).

У женској конкурецији на 10 километара у којој је наступило 92 такмичарке, најуспешнија је била Александра Буркановић која је остварила пласман на 7. место укупном пласману и прво место у категорији (45:28), сјајну трку истрчала је Јасмина Кљајић која је у укупном пласману заузела 9. место и треће место у старосној категорији са резултатом (46:04), иза ње се на 10. место пласирала Милица Марковић (46:39), док је пласман на 13. место остварила Марија Бубало (47:17), 35. место освојила је Маријана Мијатовић (54:55).

У мушкој трци на 5 километара где је наступило 69 такмичара, Денис Фируловић истрчао је одличну трку и освојио 3. место у укупном пласману (16 минута 00 секунди), такође одличан наступ имао је и Александар Стајић који је остварио пласман на 7. место у укупном поретку (16:56), 19. место заузео је Игор Бакош (20:51). У трци на 5 км у женској конкуренцији наступила је Алиса Бајић освојила је 36. место са резултатом 33:20.

Александар Стајић је у недељу 10. априла у Београду учествовао на пролећном отвореном Првенству Београда у кросу које је организовао Атлетски савез Београда, где је у конкуренцији сениора остварио пласман на 4. место.

У Осијеку је у суботу 09. априла одржан међународни Осијчки полумаратон где је у трци на 21 километар и 97 метара наступио Предраг Вејин, трка која му је послужила као контролна трка за наступ на Хамбург маратону

Упоредо са наступила на такмичењима за Атлетски клуб Апатин и Ђуру Борбеља стигло је још једно признање, добијеним позивом од савезног селектора Српског атлетског Савеза Едина Зуковића за учешће на савезним припремама за средње и дугопругаше. Ђуро Борбељ требало би да у периоду од 16. до 30. априла 2022. године борави у Катићима код Ивањице где ће бити база за овогодишње пролећне припреме.

Наредног викенда у суботу 16. априла, младе чланове АК Апатин очекује наступ на традиционалном Пролећном митингу пријатељства који се у организацији АК Срем одржава на атлетском стадиону у Сремској Митровици, где се очекује учешће преко 600 деце међу којима је планирано учешће и 9 младих чланица клуба, предвођених тренерима Бојаном Томашевићем и Маријом Бубало.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.