ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН ОСТВАРИЛИ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ У ПРОТЕКЛИХ НЕКОЛИКО ДАНА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Освојено седам медаља на четири такмичења

Чланови Атлетског клуба Апатин били су изузетно активни у протеклих неколико дана, током које су учествовали на неколико такмичења која су рализована у Београду, Сремским Карловцима и на Фрушкој Гори, где су остварили одличне резултате и освојили седам медаља.

Прво је на Отвореном Првенству Београда за сениоре које је одржано протекле суботе Ђуро Борбељ славио у трци на 5.000 метара, истог дана је на трци уз Београђанку Александра Тодоровић освојила друго место у својој старосној категорији, она је 550 степеника до 22 спрата претрчала за 3 минута и 47 секунди, у недељу је на Фрушкој Гори одржан Куп Фрушке Горе у трекингу, где је Мирослав Пешић у трци на 16 километара освојио бронзано одличје.

Млади атлетичари АК Апатин, сјајно су представљали Атлетски клуб Апатин и Општину Апатин на митингу који је одржан на ново изграђеном атлетском стадиону који је отворен овим такмичењем у Сремским Карловцима. На митингу је за боје АК Апатин наступило пет такмичара и такмичарки освојене су четири медаље (три златне и једна сребрна). Млади пулени тренера Бојана Томашевића у Апатин су се вратили са четири медаље: две златне медаље освојила је Милица Занзе (скок у даљ – 3 метра и 85 центиметара и 60 метара – 9 секунди и 15 стотинки), Немања Ковачевић освојио је једну златну медаљу (бацање вортекса са личиним рекордом – дужина хица 43,00 метра) и једну сребрну медаљу у трци на 60 метара. Сјајну трку на 60 метара истрчала је Елена Ћопићи освојила пето место са личним рекордом (9 секунди и 39 стотинки). Добру трку остварила је и најмлађа представница Јована Куриџа која је истрчала трку на 60 метара (11 секунди и 60 стотинки) и са тим резултатом остварила пласман међу првих десет такмичарки. Пулен Мариане Чегар Лукић, сениор Мирослав Пешић, у трци на 1000 метара (резултат 3.00 минута) заузео је четврто место. На такмичењу у Сресмким Карловцима са атлетичарима је био и председник АК Апатин, логистичку подршку учешћу на митингу пружили су родитељи апатинских атлетичара.

Наредног викенда у Сремској Митровици одржаће се Првенство Србије на 10000 метара на стази, где ће се у борбу за висок пласман упустити Ђуро Борбељ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *