АПАТИНСКА ПИВАРА ДОНИРАЛА 1.350.000 ЧЕПОВА УДРУЖЕЊУ “ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинска пивара наставила је акцију прикупљања чепова и у протеклом периоду сакупила 1 350 000 крунских чепова које традиционално донира Удружењу „Чеп за хендикеп“. На овај начин обезбеђена је помоћ за набавку ортопедских помагала особама са инвалидитетом широм Србије. Акцији пиваре се придружио и потрошач Мирко Мијић из Сомбора који је уз помоћ својих пријатеља сакупио преко 42 000 чепова Јелен пива.

„Ова акција је одличан начин да покажемо да је рециклирање добра навика којом смањујемо отпад и штитимо животну средину, али помажемо и људима са инвалидитетом да дођу до неопходних помагала која им олакшавају живот. Прави промотери хуманости, али и рециклаже, су управо људи попут оснивача и председника Удружења „Чеп за хендикеп“ Зорана Мартинова, који неуморно прикупља чепове на бројним локацијама широм Србије“ – кажу у Апатинској пивари.

Традиционална акција Апатинске пиваре је мотивисала и потрошача Мирка Мијића из Сомбора да заједно са пријатељима сакупи велики број чепова и преда их пивари у Апатину.

-Чепове сам почео да сакупљам из хобија али онда се то претворило у ширу акцију која је добила и хуманитарни карактер. Драго ми је да могу додатно да допринесем да се обезбеде ортопедска помагала за особе са инвалидитетом, изјавио је Мијић.

Апатинска пивара се 2015. године прикључила акцији Удружења „ Чеп за хендикеп“ и од тада сваке године прикупља чепове позивајући људе да учине добро дело помажући онима којима је напотребније.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *