ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН ОДЛИЧНИ НА 8. КРАГУЈЕВАЧКОМ ПОЛУМАРАТОНУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Зоран Радичанин и Јелена Рашковић другопласирани, Предраг Вејин пети уз лични рекорд

Чланови Атлетског клуба Апатин и протеклог викенда су били активни и успешни, наступајући на међународном 8. Крагујевачком полумаратону, који је одржан у недељу 04.10.2020. године.

Сјајан наступ у главној трци на 21 километар и 097 метара имали су Зоран Радичанин и Предраг Вејин који су у конкуренцији од преко 200 такмичара освојили прва места у својим старосним категоријама. У свеукупном пласману такмичења Зоран Радичанин је био други са
резултатом 1 сат 19 минута и 11 секунди, док је Предраг Вејин личним рекордом од 1 сат 25 минута и 11 секунди, освојио пето место у пласману свих учесника. Посебно се истиче резултат Предрага Вејина (53 године) који је за годину дана поправио лични рекорд у
полумаратону за безмало пола сата и на тај начин потврдио да године немају препреке за
остваривање добрих резултата.

У оквиру Крагујевачког полумаратона одржана је и трка на 5 километара у којој је Јелена Рашковић чланица АК Апатин освојила друго место. Апатинске атлетичаре наредног викенда очекује учешће на Првенство Србије у планинском трчању које се одржава у Вршацу у организацији АК ВАК 1926, 10. октобра 2020. године, на којем ће наступити сениори Ђуро Борбељ, Мирослав Пешић и Александар Стајић у трци на 10.000 метара, док ће код старијих пионира у трци на 2000 метар такмичити Константин Шимић. Улогу техничког делегата Српског Атлетског Србије на Првенству Србије обављаће Горан Чегар.

У недељу се у Софији (Бугарска) одржана интернационални Софијски маратон, на којем ће нaступити два члана АК Апатин, свој дебитантски наступ у маратонској дисциплини на 42 километра и 195 метар имаће Жива Вијоглавин, док ће на дупло краћој деоници наступити Немања Ђурић.

Млади апатински атлетичари предвођени тренером Бојаном Томашевићем, ове недеље имаће два наступа у Сомбору, мини вишебој и Крос РТС-а, на којима се очекују добри резултати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.