CENA JAJA U APATINSKIM MARKETIMA PAPRENA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Cena tražene robe pred praznike obično poskupi, pa je tako ove godine, možda nešto ranije nego što je to uobičajeno cena jaja u marketima u Apatinu već “skočila”, iako je do Uskrsa preostalo skoro mesec dana.

Jaja su poskupela zavisno od kvaliteta, klase… Recimo, komplet od 10 komada košta između 160 i 200 dinara.

Na apatinskoj Zelenoj pijaci situacija je nešto drugačija, cena jaja nije rasla duže od mesec dana i iznosi od 12-14 dinara za komad,  kako je za naš radio rekla jedna od prodavačica na ovoj pijaci.

-Nisam dizala cenu jaja duže od mesec dana, cena se kreće od 12-14 dinara po komadu u zavisnosti od veličine.

kokosija jaja, pijca apatin (1)

Cena jaja na pijaci možda nije visoka, ali je ponuda svakako lošija nego što je za očekivati. Ako ste želeli da kupite danas ovaj proizvod mogli ste to da učinite samo na dve tezge ili da prošetate do najbližeg marketa gde je cena znatno viša.

Jaja u apatinskim marketima dostižu cenu od čak 20 dinara po komadu, a ovo poskupljenje zabrinulo je kupce, jer je svakako osim što je udar na džep i najava “siromašnije” praznične trpeze. Apatinka G. N. farba uskršnja jaja za tri porodice i to je postala skoro pa tradicija u ovom domu.

-Dok su mi deca bila mala farbala sam jaja za našu porodicu, kada su ćerke odrasle nastavila sam da pripremam prazničnu trpezu i za njihove porodice, svake prethodne godine mi je to uspevalo, a da nije znatno oštetilo kućni budžet, međutim, ovo poskupljenje me je malo uplašilo, rekla je za Dunav radio naša sugrađanka G. N.