U SVILOJEVU RENOVIRANE PROSTORIJE ZA VANNASTAVNE AKTIVNOSTI DECE

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

U svilojevačkoj predškolskoj ustanovi “Pčelica” danas su svečano otvorene renovirane prostorije koje će služiti za vannastavni boravak dece i održavanje kreativnih radionica.

Prostor je namenjen deci i mladima iz edukativno – kreativne radionica koje u ovom mestu vodi vaspitačica Marija Ivanović . -Ranije smo za naše radionice i okupljanja koristili prostor u Mesnoj zajednici, i on nije bio adekvatan. Grupa koju vodim broji oko 40 mališana, uzrasta od pet do trinaest godina. Deca na radionicama izrađuju razne dekoracije, često su to i reciklažni materijali od kojih pravimo predmete različitih oblika i namena, spremamo predstave, glumimo, sviramo, igramo se i učimo. Svi rado dolaze, a sa ovim prostorom mislim da će mnogo više dece učestvovati u našim aktivnostima, izjavila je Marija Ivanović inicijator ovog projekta.

Marija Ivanović, Svilojevo

Otvaranju prostorija su pored brojnih mališana i vaspitača prisustvovali zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać i pomoćnik predsednika opštine za nacionalne manjine, David Nađ.

– Lokalna samuprava je u želji da pomogne i unapredi uslove za boravak dece u Svilojevu adaptirala deo zgrade predškolske ustanove. Obnovljeni su prozori i vrata, urađeno je krečenje, postavljeni novi podovi, unutrašnjost je uređena i stvoren je jedan prijatan ambijent u kome vaspitačica Marija Ivanović koja vodi vannastavne aktivnosti i dečije radionice može okupljati decu u Svilojevu– rekao je pomoćnik predsednika opštine, David Nađ.

U ime opštine, Nađ je najavio da će lokalna samouprava nastaviti sa podrškom obrazovnim ustanovama u ovom mestu. – Nastavljamo ulaganje, u osnovnoj školi “Kiš Ferenc” biće obnovljena fiskulturna sala a posebna pažnja biće posvećena sportskim terenima u ovom objektu koji će u budućnosti biti otvoreni za korišćenje i nakon nastave – naglasio je Nađ.

DAVID NAĐRenovirane prostorije Svilojevo, David Nađ i Marija Ivanović Renovirane prostorije Svilojevo, David Nađ i Marija IvanovićRenovirane prostorije Svilojevo, David Nađ i Marija Ivanović Renovirane prostorije Svilojevo, David Nađ i Marija Ivanović Renovirane prostorije Svilojevo, David Nađ i Marija Ivanović