POPTPISANI UGOVORI O FINANSIRANJU 29 SPORTSKIH KLUBOVA

APATIN SPORT VESTI

U opštini Apatin danas su potpisani ugovori o sufinansiranju sportskih projekata sa predstavnicima 29 klubova sa teritorije opštine. Ovo je prvi put kako će klubovi  u našoj opštini primati sredstva za finansiranje svojih takmičenja na osnovu konkursa koji je za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti sporta raspisala lokalna samouprava. Ugovori su potpisani za prvu polovinu 2017. godine, a ukupan iznos opredeljen za finansiranje klubova iz budžeta je 5 miliona dinara. Ugovori važe samo do kraja takmičarkse sezone, nakon čega će u junu biti raspisan novi konkurs na koji će klubovi moći da izađu sa unapred spremljenim projektima a koji će morati ispunjavati sve odredbe novog zakona o sportu.

Ugovore je sa sportskim klubovima potpisao predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić koji je poželeo mnogo sreće i uspeha svim sportistima u takmičenjima koja im predstoje i dodao da će opština nastaviti da pomaže klubove sa teritorije opštine Apatin, koja prema njegovim rečima na ovaj načini promoviše zdrav način života i omogućuje deci adekvatne uslove za bavljenje sportom.

– Ovo je prvi put u opštini Apatin da se sredstva klubovima dodeljuju po konkursu i da se ugovori prave direktno sa sportskim udruženjima, što nalaže novi zakon o sportu. Trudićemo se da maksimalno poboljšamo uslove rada klubova sa teritorije apatinske opštine što smo sa nekoliko donacija sportske opreme započeli, i tu se nećemo zaustaviti.- rekao je Škrbić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamenik predsednik opštine Apatin, Dubravka Korać, predsednik Sportskog Saveza opštine Apatin, Dragan Popović i  i sekretar Slobodan Bačić.

Potpisivanje ugovora sportski klubovi, opstina apatin (2) Potpisivanje ugovora sportski klubovi, opstina apatin (3) Potpisivanje ugovora sportski klubovi, opstina apatin (4) Potpisivanje ugovora sportski klubovi, opstina apatin Potpisivanje ugovora sportski klubovi, opstina apatin (1)