DRUŠTVO ZA BORBU PROTIV RAKA OBELEŽILO NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE (FOTO)

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Apatinska sekcija “Udruženja za borbu protiv raka” iz Sombora danas je obeležila Nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji se od 2013. godine obeležava 20. marta. U prigodnom programu koji je organizovan u centru grada ispred “Parka dostojanstva”, učestvovale su mlađe selekcije Kulturno umetničkog društva “Dunav” iz Apatina koji su ulepšali priredbu sa nekoliko narodnih igara i pesama, deljen je edukativni materijal a nagrađeni su i učesnici likovnog i literalnog konkursa.

Program je otvorila Biljana Benić, predsednik udruženja, koja je u svom pozdravnom govoru poručila da je prevencija raka veoma bitna jer je u 90 odsto slučajeva rak izlečiv ukoliko se otkrije na vreme. – Mlade žene treba jednom mesečno da rade preglede same, ali i da barem jednom godišnje odrade klinički pregled kako bi bile sigurne da se ova podla bolest neće pojaviti. Nadam se da ćemo svojim radom upozoriti žensku populaciju jer svaka žena koja se  izbori sa tim problemom je naša velika pobeda.- izjavila je Biljana.

FONO Biljana Benić

Biljana Benic, drustvo za borbu protiv raka (2)

Povodom nacionalnog dana borbe protiv raka dojke ovo udruženje raspisalo je likovni i  literalni konkurs koji je nosio naziv “Cvet narcisa”. Prvu nagradu je osvojila je učenica 6-2 razreda Milica Petković, drugu Dunja Medić i treću Milica Duraković. Kada je u pitanju literalni konkurs, najbolji rad na temu “Osvrni se oko sebe nekome treba tvoja pomoć”  napisala je Dunja Pilipović učenica 8-3 odeljenja. Nagrade je  uručila Biljana Benić.

Kada su u pitanju statistički podaci u Srbiji je najčešći oblik pojaviljivanja kancera, rak dojke, i po njemu se naša država na Evropskoj rang listi nalazi na drugom mestu što je prilično poražavajući podatak.

Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (10) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (11) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (21) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (20) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (18) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (17) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (16) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (15) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (14) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (13) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (12) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (9) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (8) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (7) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (6) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (5) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (4) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (3) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (2) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke (1) Udruzenje za borbu protiv raka, nacionalni dan borbe protiv raka dojke Biljana Benic, drustvo za borbu protiv raka