PODRŠKA NACIONALNOM SPORTSKOM SAVEZU SLEPIH I SLABOVIDIH OD APATINSKE PIVARE

APATIN DRUŠTVO SRBIJA SVET VESTI

Apatinska pivara podržala je održavanje XVII Evropskog prvenstva u devetočunjskom kuglanju u organizaciji Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih.Na takmičenjukoje se održava od 29. maja do 4. juna u Banji Junaković kod Apatina, nadmeće seoko 150 učesnika iz 11 evropskih zemalja.

Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih osnovan je na incijativu nekoliko klubova i društava sporta i šaha slepih i slabovidih i Saveza Slepih Srbije. Reprezentacije ovog saveza učestvuju na internacionalnim prvenstvima u šahu, atletici, plivanju, kuglanju i drugim sportovima i osvajači su brojnih medalja.

Podrška Nacionalnom sportskom savezu slepih i slabovidih je samo jedna u nizu aktivnosti koje Apatinska pivara i brend Jelen sprovodi u cilju osnaživanja sportista sa invaliditetom.

Tokom meseca juna, u okviru saradnje sa Paraolimpijskim komitetom Srbije, a kroz projekat „Šampioni svaki dan“,javnosti će bitipredstavljena platforma koja ima za cilj da motiviše i ohrabruje osobe sa invaliditetomkako bi se u što većem broju uključili u sport.

U tom cilju biće organizovani inspiracijskih događaji ugradovima širom Srbije kako bi se dodatno aktivirali i predstavnici lokalnih zajednica.