CENTRIMA ZA SOCIJALNI RAD „SOFTVER SA PANIK TASTEROM“

APATIN DRUŠTVO VESTI

Plan Ministarstva za rad i socijalna pitanja je da u narednom periodu izradi softver koji će pružiti niz pogodnosti i mogućnosti radnicima u Centrima za socijalni rad, a između ostalog, imaće mogućnost i “panik tastera”, izjavio je resorni ministar Zoran Đorđević.

Nije to klasičan “panik taster”. Mi imamo prostoriju u kojoj se odigravaju razgovori, a izmenom zakona trebalo bi da vidimo na koji način možemo da snimamo te razgovore i da postoji video nadzor, kao i da eventualno, kada su rizični sastanci, može da bude prisutan neko iz fizičko-tehničkog obezbeđenja (FTO)”, rekao je Đorđević, nakon sastanka sa direktorima Centara za socijalni rad, gradonačelnicima i predsednicima opština iz cele Srbije. Ali, kako je dodao, te situacije dešavaju se svuda i potrebno ih je prepoznati i preduprediti.

Takođe, Đorđević kaže da je plan Ministarstva i da u vrlo kratkom roku uvede SOS telefon u Beogradu, po primeru dobre prakse kakva je u Vojvodini, da obezbedi edukaciju i ljude koji će da rade na tome, da se uspostavi pravilnik i da se propiše kako će se reagovati u situacijama, prenosi Tanjug.