USKORO U SOMBORU PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA “LIMUNOVO DRVO”

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Na Dečijem odeljenju somborske Gradske biblioteke „Karlo Bjelicki“, u četvrtak 20. avgusta u 19 sati održaće se projekcija dokumentarnog filma Branka Radakovića „Limunovo drvo“.
Film govori o kultnoj muzičkoj grupi Limunovo drvo koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali, prisećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava.
U filmu učestvuju Milan Stefanović, Dragomir Mihailović, Zoran Radomirović, Zoran Lesendrić, Momčilo Rajin, Branimir Lokner, Srđan Gojković, Nebojša Pajkić, Ljubomir Jovanović, Petar Janjatović, Dušan Kojić, Vladimir Janković, Dubravka Marković i drugi.
Po prvi put javnost i publika, moći će u ovom ostvarenju da čuje i dugo čuvane u tajnosti, autentične snimke muzičkih numera Limunovog drveta (snimljene na dva njihova samostalna koncerta): Ne veruj, Bluz, Tema za 20 minuta, Prevaren, 9. krug, Limunovo drvo, Ja sam uvek bio tvoj, Sunce, Zrak, TV i Trag. Nakon projekcije filma biće upriličen i razgovor sa autorom.
Broj mesta je ograničen, a zainteresovani za ovu projekciju mogu da  prijave svoj dolazak putem telefona 025 482 827, radnim danima od 8 do 13 sati.