БУНДЕСТАГ ОДБИО ПРЕДЛОГ ОГРАНИЧЕЊА БРЗИНЕ НА НЕМАЧКИМ АУТОПУТЕВИМА

APATIN SOMBOR VESTI ZANIMLJIVOSTI

Немачки Бундестаг је гласао против предлога ограничења брзине на немачким аутопутевима.
За љубитеље аутомобила и брзе вожње немачки аутопутеви су остварење сна, прецизније, делови на којима нема ограничења брзине. Због тога смо неретко имали прилику видети снимке вожње максималном брзином, а они који су се возили у Немачкој су то вероватно и доживели.

Међутим, политичка партија у немачкој названа Зелени је предложила ограничење брзине на аутопуту на максималних 130 км/х. Партија се фокусира на еколошку, економску и друштвену одрживост те тврди да би се ограничењем брзине смањили трошкови, загађење буком и емисије штетних гасова. Такође, један од аргумената је и сигурност.

Према мишљењу многих, ова партија је намеравала одузети забаву на познатом аутопуту, међутим, немачки парламент Бундестаг је гласао против тог предлога. Од укупно 631 гласа, чак 498 гласова је било против.

Према овом се чини да је сама немачка влада против увођења ограничења брзине на већини немачких аутопутева. У јануару је федерална влада одбацила ограничење брзине као начин смањења емисије. Чак и немачко министарство околиша је саопштило да ограничење брзине не би значајно утицало на карбонски отисак Немачке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.