LJILJANA HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ ODUŠEVILA APATINSKE LJUBITELJE DOBRE KNJIGE

APATIN KULTURA VESTI

U izdanju IK „Globosino Aleksandrija” nedavno je objavljen najnoviji roman Ljiljane Habjanović Đurović pod nazivom ,,Onda je došla dobra vila”. Juče je u apatinskoj Narodnoj biblioteci “Miodrag Borisavljević” održana promocija ovog romana, a poštovaoci Habjanović Đurović i njenih dela, odazvali su se u velikom broju. Sala biblioteke je bila prepuna, što je nju kao pisca i čoveka izuzetno obradovalo.

20170522_185726

Ljiljana je već dvadeset godina najčitaniji srpski pisac na našim prostorima. Novi roman govori o porodičnoj drami i bezuslovnoj ljubavi koja se odvija kroz različite faze rekla je Ljiljana za naš radio.

-“Onda je došla dobra vila” je knjiga u slavu porodice, to je priča o jednoj majci i jednom sinu, koja govori o very, ljubavi i nadi. Knjiga koja opominje mlade o duhu ovog vremena u kome živimo, opominje da im slobodu može doneti samo onaj ko ih istinski voli, a da svi drugi koriste obećanja o slobodi da bi ih zarobili.

20170522_200230

Ovaj roman roditelje podseća da stalno postavljaju pitanje koje je od velike važnosti i za roditelje i za dete, isključiva je poznata spisateljka.

-Gde je, šta radi i sa kim je moje dete?

Habjanović Đurović i njen poslednji roman, oduševili su apatinske ljubitelje dobre knjige, a spisateljku činjenica da njene čitaoce ne čine samo žene već i muškarci koji po njenom mišljenju i nekim istraživanjima čitaju u manjoj meri, kako kaže Ljiljana:

-Zadovoljna sam što uopšte postoje muškarci koji čitaju moje knjige, neka istraživanja u celom svetu kažu da oni čitaju mnogo manje nego žene. Žene čitaju zato što im je to najlepša razonoda i duhovno uzdizanje.

Apatinski čitaoci su posle jučerašnje promocije romana “Onda je došla dobra vila” su sasvim sigurno bogatiji za još jedno zaista lepo iskustvo, a Ljiljana je iz našeg grada otišla zadovoljna spoznajom da pisana reč živi u svom punom sjaju.

20170522_203510