БРАЋА КИНЕЗИ ИГРАЈУ ФОЛКЛОР У СТАПАРУ

DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Народни обичаји у Стапару се негују деценијама, а чланови фолклорне групе су деца која похађају Основну школу „Бранко Радичевић“ из овог места.

Од пре неколико година придружила су им се браћа Ћишен и Ђиђе Џанг, који су са родитељима доселили у ово село из Народне Републике Кине.

Њихови вршњаци кажу да су се брзо уклопили и научили српски језик, заједничка им је и љубав према фолклору, а кореографије им нису никакав проблем.

„Фантастично ми је овде и лепо сам се уклопио са друштвом. На фолклору ми је супер, нашао сам и овде нове другаре и снашао сам се одлично. У школи сам врло добар и одличан, мало ми је тежи језик али остало није проблем“, рекао је Ћишен Џанг.

„Добро ми је овде, заиста волим школу, али и фоклор, где ми је прелепо. Волим да играм фолклор и овде имам пуно другара“, слаже се и Ђиђе Џанг.

„ Када су нам дошли другари из Кине одмах смо се почели дружити, а и долазили су код нас у улицу да се заједно играмо. Како су кренули на фолклор све су бољи, добри су у школи и добри су пријатељи“, истиче Дујна Данилов.

„На фолклор идем око пет година и најзамљивије ми је дружење и путовања, очување традиције и када учимо о обичајима. Научили смо десетак кореографија“, каже Ивана Ђурђев.

„Ја јесам овде најмлађи, али већ знам пет кореографија. Највише волим фолклор због путовања, дружења и традиције“, додаје и Марко Ђурђев.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.