АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ НА ТАКМИЧЕЊИМА У КАПОШВАРУ И БЕОГРАДУ

APATIN SOMBOR SPORT SRBIJA VESTI

Вања Болесников ветерански првак Србије на 800 и 3000 метара, Предраг Вејин одличан у Капошвару на полумаратону, Ђуро Борбељ и Мирослав Пешић на Белом кросу.

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили су са запаженим резултатима и у фебруару месецу ове године. Претходне недеље у Мађарском граду Капошвар одржан је традиционални међународни полумаратон у којем је свој наступ на деоници од 21 километер и 97 метара имао Предраг Вејин, који је славио у својој старосној категорији резултатом 1 сат 35 минута што је за 20 минута боље од његовог резултата који је остварио пре две године на истој стази. Протеклог викенда у недељу 13. фебруара у Београду су одржана два такмичења на којима су наступили чланови клуба.

Сјајан наступ и две победе на ветеранском Првенству Србије које је одржано у Атлетској дворани Војне академије, остварио је Вања Болесников у тркама на 800 метара (резултат 2 минута и 28 секунди) и 3000 метара (резултат 11 минута и 2секунде). Истог дана је на Кошутњаку одржан традиционални међународни Бели крос, где су у изузетно квалитетној трци сениора на 4600 метара, наступила два члана АК Апатин, Ђуро Борбељ освојио је четврто место у изузетно неизвесној трци, где му је у финишу измакло победничко постоље, док је Мирослав Пешић освојио 11. место.

Чланове Атлетског клуба Апатин наредног викенда очекује наступ на 10. Вршачком белом кросу, који се одржава у Вршцу у недељу 20. фебруара у техничкој организацији Атлетског клуба ВАК 1926.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *