УСКОРО НОВИ ПАРКИНГ, РЕШЕН СПОР ИЗМЕЂУ „ПРОКУПЦА“ И ГУ СОМБОР

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Ових дана је завршен дугогодишњи судски спор између некадашњег предузећа „Прокупац“ и Градске управе у Сомбору, у корист града. Према речима Луке Милановића инжењера друмског саобраћаја,члана Савета градске МЗ Венац и члана Савета за безбедност саобраћаја овог града, на површини од 2.830 метара квадратних у власништву локалне самоуправе на Венцу Петра Бојовића, у близини Хотела „Слобода“ и Градског музеја, ће бити изграђен више етажни паркинг простор за око 300 аутомобила.

Комуналци тренутно рашчишћавају запуштено двориште „Прокупца“ па ће на овом месту почети изградња новог паркиралишта.

 -Решењем овог проблема у градском језгру омогућиће се лакше паркирање возила, као и једноставније укључење у саобраћај, али ће се добити и више паркин места-каже Милановић.

Осим тога, МЗ Венац ће у сарадњи са Градском управом решити проблем завршетка бициклистичке стазе  у оквиру Венца, на начин улагања преко јавно приватног партнерства. Изградњом бициклистичких стаза и њиховим умрежавањем повећаће се безбедност двоточкаша, иначе дугогодишњег проблема.

Приликом изградње Трга Косте Трифковића у центру града изгубљено је 96 места за паркирање и нови простор би то надокнадио.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *