ПОКРАЈИНА ДОДЕЛИЛА СРЕДСТВА БИБЛИОТЕЦИ И КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ЗА ИНСТАЛАЦИЈУ НОВОГ КОТЛА ЗА ГРЕЈАЊЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

До краја јуна 2019. године у Народној библиотеци “Миодраг Борисављевић” у Апатину биће реализована инвестиција вредна три милиона динара која би према речима директорке Бранке Вејин требала да повећа квалитет услуге Културног центра, а при томе да смањи текуће трошкове.

-Конкурисали смо код Секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај за доделу неповратних средстава за уградњу котлова са већим степеном корисног дејства. Имамо проблема са дотрајалом котларницом, односно котлом чија је снага 200 киловата. Од укупне своте од 3 милиона динара добили смо 80 одсто неповратних средстава, а остатак новца и ПДВ ће финансирати локална самоуправа.- рекла је Вејинова.

Са новим котлом оствариће се значајне уштеде у грејању, а смањиће се и потрошња фосилних горива јер ће нови котао корисити пелет.

-Инсталација новог котла омогућиће и боље грејање у великој сали, али ту ће морати да се уради још неколико ситница како би и овај огроман простор био довољно топао за одржавање програма. Одмах након нове године кренућемо у реализацију, тј у расписивање јавне набавке како би радови почели одмах по завршетку грејне сезоне и како би се цео пројекат завршио у предвиђеном року. – изјавила је Бранка Вејин.

ФОНО Бранка Вејин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.