ВУЧИЋ РАСПИСАО ВАНРЕДНЕ ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ ЗА 3.АПРИЛ

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Председник Србије Александар Вучић расписао је ванредне парламентарне изборе у Србији за 3. април и донео указ о распуштању Народне скупштине. Указ ступа на снагу у тренутку објављивања у Службеном гласнику.

Рокови за изборне активности почињу ступањем на снагу ове одлуке, и суштински сви изборни рокови почињу у исто време да теку, рекао је Вучић. Изборе за народне посланике, спровешће органи за спровођење избора. Досадашњи сазив Народне скупштине урадио је доста, нарочито по питању владавине права, рекао је председник овом приликом.

„Истовремено пред нама су избори за Народну скупштину и за више локланих самоуправа. Позивам грађане да узму учешће у тим изборима, да као земља покажемо демократски капацитет и да покажемо колико је важно да прихватимо планове и програме за будућност, да без обзира на различита мишљења и планове – та мишљења и планове можемо да износимо на цивилизован начин, поштујући једни друге, и сигуран сам да ће воо бити још један корак у демократску и европску будућност Србије”, казао је Вучић захваљујући Влади на њеном раду.

Претходно је председник Скупштине Ивица Дачић потписао одлуку о расписивању избора за одборнике скупштина градова и општина, такође за 3. април. Локални избори одржавају се у Бору, Београду, Аранђеловцу, Смедеревској Паланци, Лучанима, Медвеђи, Бајиној Башти, Дољевцу, Кули, Кладову, Мајданпеку и Сечњу. Дачић ће пред истек мадата Вучићу, расписати и председничке изборе за исти дан.

Најављено је и да ће се седница Републичке изборне комисије одржати у 19 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *