NA POMOLU STARA-NOVA VLAST U APATINU, SPS OKUPLJA VEĆINU

APATIN POLITIKA VESTI

Opštinska izborna komisija objavila je zvanične rezultate lokalnih izbora koji su juče održani u Apatinu. Od ukupno 11 lista koje su učestvovale na izborima samo su četiri uspele da osvoje dovoljan broj glasova za ulazak u Skupštinu grada. Naredne četiri godine svoje predstavnike, njih 12 će imati Srpska Napredna Stranka koja je osvojila 5640 glasova ili 35, 84%, Socijalistička partija Srbije sa osvojenih 5276 glasova ili 33,52% takođe će imati 12 odbornika, Srpska radikalna stranka sa 979 glasova ili 6,22 % -2 odbornika, Demokratska stranka sa 943 glasa ili 5,99 % imaće takođe 2 odbornika i manjinska lista Savez Vojvođanskih Mađara sa 641 glasom ili 4,07 % imaće samo 1 odbornika.

Na ostvarene  rezultate  prvi su reagovali predstavnici SPS, SRS i DS koji su najavili nastavak međusobne saradnje, što znači da ova koalicija sa 16 od 29 odborničkih mesta ima većinu sa kojom može voditi Apatin. Za naš program rezultate je prokomentarisao Predsednik Opštinskog odbora Socijalističke Partije Srbije doctor Živorad Smiljanić

Iz Demokratske stranke se oglasio predsednik Opštinskog odbora Goran Orlić koji se zahvalio građanima na podršci.

Perica Popić potpredsednik opštinskog odbora SRS-a i predsednik Saveta za informisanje ove stranke se takođe zahvalio građanima.