БОГАТ ПРОГРАМ “НЕДЕЉЕ ПОЗОРИШТА” У СОНТИ

APATIN KULTURA VESTI

Девети по реду фестивалу „Недеља позоришта“ у Сонти ће бити одржан од 10. до 15. јуна 2023. године, под слоганом „Овај пут без насиља“. Мештани овог апатинског села ће током пет фестивалских дана имати прилику да погледају чак седам представа разних позоришних група, вече стендап комедије, а за најмлађе ће бити организована и радионица о позоришту.

Овогодишњу манифестацију ће отворити представа “Просидба”, драмске групе “Сањари” из Сомбора која ће бити изведена 10. јуна од 20 сати. Након ове комедије за све узрасте која ће бити одиграна у сонћанском Дому културе, истог дана од 22 сата кафе бар “Уно” ће бити домаћин вечери стендап комедије, а наступиће Филип Рачуница и пријатељи. У недељу, 11. јуна од 20 часова Драмски студио “ЦЕКОС-а” ће у Дому културе извести комедију “Нови свет на какав смо навикли”.

Трећи дан “Недеље позоришта” у Сонти је резервисан за најмлађе. Најпре ће од 9 часова у сонћанском вртићу професионални глумци малишанима одиграти поклон представу “Авантура о сазнању”, а од 15 часова у сеоској библиотеци ће бити одржана радионица о позоришту.

Четвртог фестивалског дана у сонћанском Дому културе ће бити изведене две представе. Најмлађи чланови Драмског студија апатинског Културног центра ће од 11 часова одиграти комад “Молим, учитељице”, који је намењен деци од 8 до 11 година, док ће у 20 часова почети представа за младе и одрасле (12+) “Сви ти усамљени људи”, ЦЕКОМ-а из Зрењанина.

Сонћански малишани узраста од 6 до 12 година ће 14. јуна од 11 часова моћи да погледају Рокерско-еколошку бајку “Изгладнели вук”, у изведби глумаца аматера из Сивца.

Овогодишњу “Недељу позоришта” у Сонти ће 15. јуна од 20 часова затворити представа “Хасанагиница – жена без имена”, Драмског студија “ЦЕКОС-а” из Сонте.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *