BOGAT PROGRAM MAJSKIH SVEČANOSTI U PRIGREVICI

APATIN KULTURA VESTI

I ove godine u Prigrevici su tradicionalno održane “Majske svečanosti. Prvog dana ove manifestacije najmlađi meštani su otvorili manifestaciju uličnom trkom učenika Osnovne škole “Mladost”. Najbolji učesnici po razredima su na glavnoj bini u centru sela nagrađeni medaljama. U isto vreme, na platou ispred bine, aktivisti Crvenog krsta Apatin su prisutnima na praktičan način prikazali stečena znanja iz pružanja prve pomoći. Program na bini ove godine je počeo nastupom mališana vrtića „Pčelica“, posle njih nastupili su učenici Osnovne škole “Mladost”, a učenici muzičke održali su mini koncert. Osim njih u programu su učestvovala i folklorna društva. Održano je i takmičenje pevača amatera “Prvi glas Majskih svečanosti”, a prvi dan ove manifestacije završen je svirkom prigrevačkog benda “Bravo bend”.

Majske svečanosti Prigrevica 2017

Drugog dana ove manifestacije, već od jutarnjih sati najmlađi učesnici, učenici prigrevačke osnovne škole učestvovali su u takmičenju u vožnji spretnosti bicikala za decu do 10 godina i takmičenje u vožnji spretnosti motociklom I mopedom.

Majske svečanosti Prigrevica 2017

Održana je i četvrta po redu izložba oldtajmera i mopeda. U klubu Rajko Čule” otvorena je izložba slika Milana Čanka i Dušana Vanjeka i trofejnog oružja Nedeljka Ćupovića. Između ostalog, u sklopu programa održan je odbojkaški turnir za pionirke, na kojem je pored domaćeg kluba Odbojkaški klub Boom Volley, učestvovao AS Čonoplčja, OK Apatin i ŽOK Mladost Bački Petrovac. Program su upotpunili motorist i automobile koji su prodefilovali kroz Prigrevicu, u Spomen biblioteci sela održan je prigodan književni program, a u muzičkom delu programa u večernjim satima su učestvovali rok grupa Anestezija, Doli Bel i Osvajači, što je posebno obradovalo posetioce.

Majske svečanosti Prigrevica 2017

Treći dan “Majske svečanosti” su počele polaganjem venaca na spomen obeležja u centru sela a povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom. Nakon polaganja venaca delegacije i meštani obišli su Klub Rajko Čule odakle su se uputili u Dom kulture gde je organizovana svečana akademija i prigodan kulturno-umetnički program. Nastupali su članovi KUD Prigrevica, Lička pevačka grupa Ognjište, Etno grupa Lazarice.

Majske svečanosti Prigrevica 2017

 

Poslednjeg dana manifestacije Prigrevčani i posetioci manifestacije odgledali su predstavu Opštinskog Kulturnog centra “Strah od aplauza”. U program su još učestvovali Etno grupa “Lazarice”, Spajder bend, Mare i Aleksandra kao i Nemanja Stevanović.

Majske svečanosti Prigrevica 2017 (2) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (6) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (1) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (9) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (8) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (7) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (4) Majske svečanosti Prigrevica 2017 (5)