BILJANA BURSAĆ I VELJKO POPOVIĆ POBEDNICI TREĆEG ULTRAMARATONA OSIJEK – APATIN (FOTO)

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI

Veljko Popović iz Kule, pobednik je trećeg Međunarodnog prekograničnog ultramaratona Osijek- Apatin koji je danas trčan u dužini od 50 kilometara. Popović je ovu deonicu pretrčao za tri sata, 46 minuta i 2 sekunde, dok je samo tri minuta kasnije na cilj stigao Edvard Halas iz Subotice sa vremenom od 3:49:43. Trećeplasirani u ukupnom plasmanu među muškarcima je Izidor Vuković sa vremenom 3:54:02.

U kategoriji žena, prvo mesto osvojila je Biljana Bursać CZ iz Beograda 4:16:47, a u kategoriji štafeta sa dva člana prva je stigla ekipa iz Bačkog Jarka.

U kategoriji tročlanih štafeta prvo mesto je pripalo timu iz Sente u sastavu Bakoš, Nađ i Šurjan sa vremenom od 3:10:56, druga štafeta je iz Kanjiže koju su činili Bečkeji i braća Hajaš, dok je kao treća na cilj stigla štafeta iz Apatina za koju su trčali Čegar, Pešić i Kovačić.

U ultramaratonu je učestvovalo 140 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske i Mađarske.

Trčalo se od Osijeka preko Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Sonte pa sve do Banje Junaković, maratonce je pratio jak vetar i temperature do 5 stepeni. Organizatori ultramaratona su Atletski klub Apatin i Udruga za zdravo trčanje iz Osijeka a prvenstveni cilj ove sportske manifestacije je razvijanje prekogranične saradnje i dobrosusedskih odnosa Hrvatske i Srbije.