СТАНАРИ “БЛОКА 112” НА НОВИМ АДРЕСАМА- ПРОМЕНА У ЛИЧНОЈ КАРТИ О ТРОШКУ ДРЖАВЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Станари “Блока 112” у Апатину, блоку “Лика” и бројним другим стамбеним објектима на територији општине Апатин који су у катастру непокретности били уписани као двојни објекти или објекти са више улаза, као и они који су живели на такозваним ”бб” адресама, службе катастра су у складу са Уредбом о адресном регистру пренумерисале, односно уписале нове кућне бројеве за све улазе у објекат.

Примера ради, станар који је раније имао адресу “Блок 112, С2, улаз 2, стан број 13” од сада има адресу Блок 112/број 16, стан 13.

Подаци о променама могу се проверити на сајту Републичког геодетског завода који води електронску базу података у којој су обједињени подаци о стамбеним заједницама из свих регистара на територији Републике Србије.

Сви они који због промене назива улице или кућног броја, и уписивања нове адресе пребивалишта морају да мењају личне карте, могу то да ураде бесплатно. Потребно је само да се обрате надлежном МУП-у, донесу потврду катастра о промени назива улице или кућног броја и поднесу захтев за измену документа.

Влада Републике Србије раније је усвојила одлуку којом се грађани ослобађају трошкова издавања личних карата са чипом и трајних личних карата у случају уписивања адресе пребивалишта након утврђивања назива улица и кућних бројева за оне улице које их претходно нису имале. У случају да је потребно уписати адресу пребивалишта зато што је некој улици додељен назив или кућни број, грађани који поседују личне карте без чипа моћи да добију нове личне карте са чипом без плаћања било каквих трошкова.

Kако је проценило Министарство унутрашњих послова, око три милиона грађана је живело на такозвој „бб адреси“, због чега ће морати да мењају лична документа до краја 2019. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *