БИЦИКЛИСТИЧКИ ФЕСТИВАЛ У АПАТИНУ! БУДИТЕ ДЕО ПРОМО ВОЖЊЕ ДО „МАРИНЕ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

У оквиру реализације пројекта „Бициклистичка рута Европски Амазон“ који суфинансира Европска унија, у Апатину ће 19. октобра 2019. године бити организована вожња бициклима, у којој могу учествовати сви заинтересовани грађани наше општине. Циљ манифестације је јачање прекограничних контаката, промоција бициклизма и упознавање Специјалног резервата природе „Горње Подунавље“.

Регистрација учесника бициклистичког фестивала у Апатину ће почети од 9,45 часова у центару града (код чесме), након чега ће бициклисти кренути у промотивну вожњу.

Полазак бициклистичког каравана заказан је за 10 сати из улице Српских Владара, затим ће се возити улицом Петра Драпшина и Кружним насипом, а након кратког задржавања на бенту испред Православног Храма, вожња ће се наставити улицама Иве Лоле Рибара, Рибарском, Миће Радаковића, Омладинским путем и Дунавском обалом до градске плаже. После паузе на Мотелу, поворка бициклиста ће се провозати до апатинске „Марине“, где ће бити одржане промотивне активности. За учеснике манифестације биће одржана кратка презентација о Специјалном резервату природе “Горње Подунавље”, врстама риба у Дунаву и пројекту “Amazon of Europe Bike Trail”, а за све учеснике обезбеђено је освежење.

Повратак у центар града предвиђен је за 15,30 часова, а организатори позивају све љубитеље двоточкаша и природе, да својим присуством увеличају догађај.

Међународни бициклистички фестивал „Европски Амазон“ се одржава од августа до октобра 2019. године на подручју првог петодржавног UNESCO резервата биосфере Мура-Драва-Дунав, кроз једанаест бициклистичких догађаја у Аустрији, Словенији, Мађарској, Хрватској и Србији.

Пројекат „Бициклистичка рута Европски Амазон“ суфинансира се у оквиру Дунавског Транснационалног програма Европске уније (ЕРДФ и ИПА фондови). Реализација пројекта је почела 1. јуна 2018. године и траје до 31. маја 2021. године. Укупна вредност пројекта је 3,176,000.00 евра, подељених између 15 партнера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.