BEZDANCI SE NA LEP NAČIN ODUŽILI SVOJIM USPEŠNIM SPORTISTIMA

APATIN OSTALI SPORTOVI RUKOMET SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

BEZDAN- Bezdanci su se na lep način odužili svojim meštanima, sportistima – učesnicima Olimpijskih igara 1988. godine u Seulu i 2012. godine u Londonu, koji su ovo somborsko selo učinili poznatim širom sveta. U njihovu čast, a na radost i zadovoljstvo svih ljubitelja sporta postavljena je spomen -ploča na kojoj su na srpskom i mađarskom jeziku ispisana imena sedam bezdanskih olimpijaca: Jožefa Holperta, Antonije Pande Horvat, Marte Tibor, Antonije Nađ, Renate Major Kubik, Ervina Holperta i Dalibora Čuture.
Otkrivanju spomen ploče, osim Bezdanaca, prisustvovali su i predstavnici bratskog grada Bačalmaša, gradonačelnik Sombora Saša Todorović i Dragan Nenadov, član Gradskog veća za sport i omladinu, a pozdrave je uputila i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić
– U vreme stare Grčke olimpijci su imali specijalan i poseban status, smatrani su polubogovima. Ova spomen ploča je samo skromni doprinos i skromna zahvalnost ljudima koji su obeležili ne samo Bezdan i Sombor, već i šire – čitavu našu državu. Ovo je i podsetnik da imamo obavezu prema našim mladim sugrađanima, sportskim talentima, koji će naslediti ovu lepu tradiciju koju Bezdan ima. Ulažemo maksimalne napore da realizujemo jedan projekat, kako bi Bezdan dobio sportsku halu kakvu zaslužuje i kako bi mladi talenti mogli ići stopama velikih imena srpskog sporta. Dragi olimpijci hvala vam, što ste nas učinili ponosnim na vas – kazao je gradonačelnik Saša Todorović.
Eržebet Maćuš, predsednica Saveta MZ „Bezdan“ se zahvalila olimpijcima, kao i donatorima koji su omogućili postavljanje spomen ploče. Inače,spomen ploča je postavljena je u Parku olimpijaca u kojem će olimpijci na proleće zasaditi po jednu sadnicu.