APATINSKIM PENZIONERIMA PRODUŽEN ROK ZA UPIS U BESPLATNE BANJE

APATIN EKONOMIJA VESTI

Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje produžio je rok za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2017. godinu zaključno sa 20. martom 2017. godine, po Oglasu objavljenom 1. marta 2017. godine.

U Udruženju penzionera u Apatinu do sada je konkurisalo 106 penzionera,  a cela opština dobila je kvotu za 55 lica. Osnovni kriterijumi su da penzije ne prelazi 23.799 dinara i da lice nije koristilo ovu pogodnost proteklih 5 godina preko udruženja penzionera. Penzioneri za konkurisanje treba prilože ovogodišnji ček penzije, lekarsku dokumentaciju iz poslednje dve godine i ličnu kartu na uvid . Kako saznajemo, na raspolaganju su tri banje od kojih su dve u Vojvodine i jedna u Srbiji.

Podsećamo da pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2017. godine, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Opštinsko udruženje penzionera u Apatinu radi od 9-12 sati na upisu besplatne rehabilitacije u banjama Srbije,  u Dunavskoj ulici u Domu penzionera.