MLADI IZ APATINA NA OSMOM KAMPU TOLERANCIJE U BAČKOJ TOPOLI

APATIN DRUŠTVO VESTI
Osmi Kamp tolerancije mladih iz podunavskih gradova i regija, koji organizuje bačkotopolska Fondacija “Plavi Dunav”, otvorili su učesnici ovogodišnje manifestacije. Ona je okupila 120 mladih starosti od 18 do 25 godina. Oni će uz uobičajene programe i aktivnosti, šireći poruku tolerancije, izraziti solidarnost i dati podršku postradalima u nedavnim poplavama u Srbiji.
Sedmodnevni skup mladih iz Nemačke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i gradova Srbije svečano je otvoren u Domu kulture u prisustvu gradonačelnika Ulma Guntera Ciša, predstavnika republičke i pokrajinske vlasti, članova diplomatskog kora i zvaničnika Bačke Topole.
Na manifestaciji, zahvaljujući podršci Kancelarije za mlade, ove godine učestvuje osmoro mladih iz apatinske opštine. Jedan od najlepših vojvođanskih gradova na levoj obali najznačajnije evropske reke, šesti put zaredom, predstavljaju mahom uspešni studenti. Oni su, kako kažu, zadovoljni prijemom, dosadašnjim aktivnostima i programom kampa koji traje do subote.
Tokom cele nedelje mladi će učestvovati u edukativnim i interaktivnim predavanjima, zatim u kreativnim radionicama Društva “Etno” iz Bajše, učestvovaće u sportskim aktivnostima i volonterskom programu. U okviru programa biće održan okrugli sto o poplavama u Srbiji. Mladi će, takođe, zajedno sa domaćinima, moći da se zabavljaju uz bogat i zanimljiv muzički program.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *