АПАТИНСКИМ ОСНОВЦИМА ПЕТО И ШЕСТО МЕСТО У КОНКУРЕНЦИЈИ 256 ШКОЛА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У конкуренцији 256 основних школа Србије а у оквиру пројекта “Покренимо нашу децу”који организује Аqуа Вива, у свим основним школама у Србији , два одељена Основне школе Жарко Зрењанин из Апатина и то I5 одељење, учитељице Снежане Панковић освојило је пето место док је одељење IV4, учитељице Анке Миланко заузело шесто место. Ова два одељења су се заслужено нашла међу 36 најбољих у Србији за шта су као награду примили вредан пакет реквизита за физичку активност.

-Са одушевљењем смо примили вести о освојеним местима и постигнутим резултатима каже Анка Миланко, учитељица чије је одељење освојило шесто место на овом конкурсу.
– Деца су вредно вежбала, од септембра месеца, активно су се укључили, озбиљно схватили задатак и петнаестоминутним вежбама допринели развоју свог тела и побољшали своју здравствену и физичку активност. Резултат је као што видите, ова вредна награда, реквизити за један полигон, који ће нам веома користити, каже Миланко.

Анка Миланко

-Имали смо вежбе које су нам биле препоручене по конкурсу као обавезне, као и то да додамо још две наше вежбе које смо сами осмислили. Снимљени материјал од неколико минута смо проследили организатору, а стручни жири је оцењивао креативност деце, увежбаност и разноликост. Kао што видите освојили смо ову вредну награду, реквизите које ћемо убудуће користити, каже Снежана Панковић, учитељица I5 одељења.

Снежана Панковић

Програмом “Покренимо нашу децу” Аqуа Вива, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) и Српским савезом професора физичког васпитања и спорта (ССПФВС), у све основне школе у Србији уводи додатну свакодневну петнаестоминутну физичку активност за ученике од 1. до 4. разреда. Циљ програма јесте превенција лошег држања, деформитета кичме и неактивног животног стила код деце. У оквиру програма, сваке године организује се и конкурс, о чијим резултатима одлучује жири у саставу представника МПНТР, ССПФВС и компаније Kњаз Милош.

Прва место заузели су ученици ОШ “Милоје Закић”“ из Kуршумлије, вицешампиони су основци ОШ “Kнез Лазар” из Лазаревца, док су се на треће место пласирали ђаци ОШ “Иво Андрић” из Београда.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *