APATINSKI TRŽNI CENTAR PRODAT ZA 35.700.000,00 DINARA

EKONOMIJA VESTI

Metodom javnog nadmetanja danas je “Apatinski tržni centar (ATC) u stečaju” kupilo preduzeće D.o.o Mijanović iz Novog Sada. Početna cena “ATC” bila je 29.200.000,00 dinara, da bi kroz javno nadmetanje došla do 35.700.000,00 dinara.

Prema najavi Aleksandra Mijanovića, vlasnika preduzeća d.o.o Mijanović, ATC nastavlja sa uobičajenim radom. On je pozvao bivše zaposlene da se vrate na posao ali zakupce tezgi koje očekuje licitacija za sledeću godinu. Poručio im je da ne brinu, jer prema njegovim rečima, ATC nastavlja sa radom kao i prethodnih godina.-Naravno svi zaposleni će se vratiti na posao, a što se tiče zakupnina i tu ostaje sve isto kako je i ranije bilo dogovoreno. Sve ovo će se odvijati u dogovoru sa lokalnom samoupravom, a s obzirom da je došlo do promena u odnosu na ranije kad je bilo problema, saradnja sa novom lokalnom samoupravom je na izuzetno visokom nivou, sa mladim ljudima koji žele Apatinu bolje- izjavio je Mijanović.

-Moja porodica je kroz našu firmu investirala i napravila ovu pijacu, obećali smo da ćemo se vratiti i to smo i uradili. Sad kad je sve završeno i kad ostavimo sve probleme za nama, ono što imam u planu jeste da ovu pijacu još više osavremenim kako bi bila primer jedne moderne pijace ne samo u Srbiji nego i na Balkanu. -rekao je Mijanović

Mijanović se zahvalio Apatincima, zakupcima tezgi koji su prema njegovim rečima bili velika podrška u nastavku saradnje koja je bila prekinuta stečajem.

FONO:

Licitacija, atc apatin, licitacija mijanovic(5)
Inače, od imovine ATC kupcima su bili najinteresantniji pijačni plato od 636m2 i 654 m2, kancelarije površine 128 m2, 14 poslovnih prostora ukupne površine 359 m2 kao i 138 pijačnih tezgi, 16 rashladnih vitrina kao i ugovor o obavljanju komunalne delatnosti – upravljanje, uređenje i održavanje pijace koji je ovo preduzeće zaključilo sa opštinom Apatin 2014. godine.

Na javno nadmetanje, javila su se 4 ponuđača, D.o.o Mijanović iz Novog Sada, D.o.o Win Win Real Estate iz Čačka, Tp Ibar AD Raška i preduzeće COM-Šped D.o.o iz Subotice.

Stečajni upravnik “Apatinskog tržnog centra ”, Predrag Erić izjavio je nakon nadmetanja, da je prodaja protekla u korektnoj atmosferi, kao i da je zbog broja učesnika postignuta veća cena od one početne.

FONO:

Licitacija, atc apatin, licitacija, predrag eric (14) Licitacija, atc apatin, licitacija (1) Licitacija, atc apatin, licitacija (16)