KONVENCIJA SPS-a u ARENI

POLITIKA SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je danas da su Srbiji potrebne reforme sa ljudskim likom, za ljude a ne protiv njih.

On je rekao i da garantuje da će se donositi zakoni u interesu radnika, a ne tajkuna.

“Dajem garanciju sindikatima da nijedan zakon neće biti donet bez mišljenja socijalnih partnera, radnika i sindikata, jer mi nemamo druge koje štitimo osim onih koji žive od svoga rada”, izjavio je Dačić na predizbornoj konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS u beogradskoj Kombank Areni.

On je rekao da garantuje da će ta koalicija sve da uradi da se ne otpuštaju radnici, nego da se zapošljavaju, istakavši da ti ljudi koji ostaju bez posla nisu statističke greške, već su to su sudbine porodica i niko nema pravo da se igra sa njima.

Lider socijalista je dodao i da garantuje mladim ljudima da će ovo biti zemlja kojom će se ponositi, da će prestati egzodus mladih, da će moći da se zaposle, da će svi moći sa ponosom da žive i rade.

Dačić je izjavio da će Republika Srpska večno opstati i da nema promene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti srpskog naroda.

“Republika Srpska će večno opstati. Nju nisu stvorile ni Demokratska stranka ni Srpski pokret obnove, oni su hteli da je unište”, rekao je Dačić.

On je upozorio Međunarodnu zajednicu da se “ne igra sa promenom Dejtonskog sporazuma, jer su već jednom zbog toga izazvali rat”.

“Mi smo imali sankcije zbog Republike Srpske, nas su pritiskali da ne pomažemo, dok su druge stranke taj pritisak podržavale, mi smo se žrtvovali. Nema promene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti srpskog naroda”, kazao je predsednik SPS.

Govoreći o pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, Dačić je kazao da pregovori nisu vođeni da bi pomogao premijeru Kosova Hašimu Tačiju.

“Nismo mi vodili pregovore da bismo pomogli Tačiju, naprotiv, vi znate da bih ga ja najradije uhapsio zbog onoga što je na Kosovu radio Srbima”, dodao je on.

Dačić koji je i premijer u ostavci, rekao je da Srbija želi da nastavi svoj put ka Evropskoj uniji, ali upozorio Međunarodnu zajednicu da ne misle da to znači da neko treba “da se igra sa Srbijom”.

Dačić je rekao da Srbija Evropske integracije vidi kao put, a ne kao cilj i da želi da građani na tom putu ne budu žrtve, već najveći dobitnici.

“Mi smo se borili da uđemo u Evropsku uniju da građanima bude  bolje, a nismo se borili za zakone koji će ograničavati radnička prava”, kazao je lider SPS.

On je ponovio da SPS podržava autonomiju Vojvodine, ali je dodao da je ta autonomija unutar Srbije, a ne protiv Srbije.

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je da ne zna koja stranka će koliko dobiti na predstojećim izborima, ali da je siguran da naredna vladajuća koalicija neće moći da se formira bez Ivice Dačića.

Marković je ocenio da u Srbiji ne postoji višak radnika, kako se to govori, već isključivo manjak sposobnih menadžera.

On je podsetio da je Ivica Dačić prošle godine za svoj rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije dobio nagradu od Interpola i izrazio uverenje da će krajem ove godine dobiti Nobelovu nagradu za mir.

Zamenik predsednika Partije Ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je da zaposleni u javnom sektoru, dok je ta koalicija u vlasti, ne treba da brinu da će ostati bez svojih radnih mesta i dodao da će se SPS-PUPS-JS pobrinuti da se nastavi isplata 13. penzije za socijalno najugroženije penzionere.

Na skupu u beogradskoj Areni, takođe su govorili kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić, predsednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić i predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *