APATINSKI TRŽNI CENTAR-KUPUSINAC DAO ZA TEZGU 180 000 DINARA

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

U Apatinskom tržnom centru održana je licitacija pijačnih tezgi i ona je ovoga puta za razliku od prošlogodišnje protekla brzo ,bez velike gužve, a bilo je i mnogo manji broj onih koji su došli na licitaciju s obzirom na to da je veliki broj prodavaca na pijaci tezge zakupila pre licitacije ne želeći da reskira da izgubi tezge koje su imali proteklih godinu dana.Naime, svi oni su mogli da uplate sumu koju su izlicitirali prošle godine i tako sebe poštede nove licitacije i eventualno seljenje na neku dtrugu tezgu.
Većina tezgi koje su bile na licitaciji prodate su po početnoj ceni i to u prvoj zoni 30.000 , u drugoj 24.000 i u trećoj zoni 18.000 dinara a uz tu cenu treba dodati i PDV.Svi zakupci tezgi na pijaci pijačnim danima, četvrtkom i nedeljom plaćaju 230 a ostalih dana po 200 dinara za tezgu.
Od oko 170 tezgi na ovoj apatinskoj zelenom pijaci samo za dve je vodjena prava borba jer dosadašnji zakupci tih tezgi nisu želeli odustati.Tako je jedna tezga dostigla cenu od 81.000 dinara a druga čak 151.000 dinara bez PDV-a.
-Ne bih odustao ni da je licitacija nastavljena.Činjenica je da je ulog veliki ali iz poštovanja prema redovnim mušterijama želeo sam da zadržim tezgu koju sam koristio do sada, a i ne želim otkriti druge razloge.Inače, veći gubitak imamo na njivi nego na ceni tezge- rekao je Ivan Pečić, poljoprivrednik iz Kupusine koji je za tezgu izdvojio oko 180.000 dinara sa PDV-om.
U natkrivenom delu pijace gde se prodaje meso, mesne preradjevine i sirevi licitacija je protekla bez iznenadjenja i svaki od prodavaca je svoje rpodajno mesto sa rashladnom vitrinom dobio za početnu cenu od 60.000 dinara bez PDV-a.
Inače, Apatinski tržni centar je predvideo veće cene zakupa tezgi, medjutim, time se nije saglasilo Opštinsko veće smatrajući da je početna cena za prvu zonu 35.000, za drugu 32.000 i treću zonu od 28.000 previsoka pa je te cene snizilo.Takodje je smanjena i pijačarina za oko 20 odsto u odnosu na predloženi cenovnik.