APATINSKI SREDNJOŠKOLCI ORGANIZOVALI HUMANITARNU PRIREDBU ZA POMOĆ TIJANI OGNJANOVIĆ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na inicijativu Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole, a uz podršku Kancelarije za mlade opštine Apatin, apatinski srednjoškolci organizovali su humanitarnu priredbu za pomoć osmogodišnjoj Tijani Ognjanović iz Beograda, koja je nedavno otputovala u Hjuston, gde čeka transplataciju srca.

BenQ Digital Camera

Učenici Tehničke škole sa Domom učenika, Gimnazije “Nikola Tesla” i Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole predstavili su se imitacijama, recitovanjem, pevanjem, plesom, kvizom znanja i mnogobrojnim tačkama zabavnog karaktera.

BenQ Digital Camera

Program je otpočeo kvizom znanje u kom su učestvovale tročlane ekipe sačinjene od predstavnika učeničkih parlamenata sve tri srednje škole, a potom je nastupio školski hor. Zanimljivim imitacijama prisutne je nasmejao Marko Stanar, a posle nastupa solo pevača brojnoj publici se duhovitim monologom obratila Milica Baćanov. Nakon nastupa recitatora Nemanje Lakića i Sanje Andrašić usledio je nastup rep-grupe “KBLO 4”. Na scenu su potom izašle članice literarne i muzičke sekcije, koje su uz gitarsku pratnju profesora Dalibora Dragovića i učenika Vuka Mijatovića otpevale par pesama. Atmosferu su dodatno zagrejale članice plesne sekcije “Zumbice” i folklorašice, a priredba je završena dinamičnim nastupom rok sastava pod nazivom “Konzerve”.

BenQ Digital Camera

U holu škole bile su postavljene kutije za dobrovoljne priloge, a kod dežurnog učenika mogli su se kupiti sokovi i peciva po simboličnim cenama od kojih je sav prihod uplaćen na račun male Tijane.

Ova akcija apatinskih srednjoškolaca još jednom je potvrdila nesebičnu humanost i solidarnost mladih.

Veselin Mašić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *