KZM OPŠTINE APATIN ODRŽALA SASTANAK SA UČENIČKIM PARLAMENTOM TEHNIČKE ŠKOLE SA DOMOM UČENIKA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kancelarija za mlade opštine Apatin održala je sastanak sa Učeničkim parlamentom Tehničke škole sa Domom učenika na kom su sumirani rezultati dosadašnje saradnje i razmatrane buduće aktivnosti.

Prisutnima se na početku obratila učenica trećeg razreda Darija Jurić, predsednica Učeničkog parlamenta, koja je iskazala zadovoljstvo konstruktivnom saradnjom sa Kancelarijom za mlade i izrazila očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće za dobrobit učenika ove škole i drugih mladih ljudi.

BenQ Digital Camera

Reč je potom uzeo Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Apatin, koji je uputio niz pohvala na račun humanosti, nesebičnog zalaganja i truda koji su uložili u sve prethodno realizovane aktivnosti.

On se osvrnuo na volontersku akciju farbanja i popravke dečijih rekvizita za igru u objektima Predškolske ustanove “Pčelica”, koju na časovima praktične nastave realizuju učenici trećeg-tri razreda obrazovnog područja mašinstvo i obrada metala, ali i na učešće učenika u programu priredbe za pomoć osmogodišnjoj Tijani Ognjanović, a potom uručio zahvalnice.

BenQ Digital Camera

Đerić je ujedno pohvalio angažovanost učenika Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole i Gimnazije “Nikola Tesla”, koji su takođe učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, pa je proistekla inicijativa da se početkom naredne školske godine oformi Unija srednjoškolskih učeničkih parlamenata iz Apatina.

– Ona bi doprinela aktiviranju većeg broja učenika i podsticanju društveno odgovornog ponašanja među mladima, a predstavljala bi organizaciju koja zastupa srednjoškolce na lokalnom nivou. Osnovna ideja je uspostavljanje mreže i podizanje kapaciteta učeničkih parlamenata koji bi zajedničkim snagama realizovali razne aktivnosti uz dalju podršku Kancelarije za mlade – rekao je, između ostalog, Miloš Đerić.

Sastanku su prisustvovali pedagog škole Verica Zorić i profesori Vladimir Vladetić i Ivica Jurišin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *