APATINSKI POLJOPRIVREDNICI ZAINTERESOVANI ZA IPARD FONDOVE

EKONOMIJA VESTI

U organizaciji Opštinske uprave Apatin danas je u Apatinu održan prvi deo dvodnevne edukacije za poljoprivrednike o IPARD 2 programu i fondovima, kao alternativnom izvoru finansiranja i programu unapređenja poljoprivrednog razvoja.
Predavanje je okupilo brojne poljoprivredne proizvođače sa teritorije naše opštine koji su se prvog dana mogli upoznati sa mogućnostima koje nude IPARD fondovi, komponentama i merama programa, sa tim ko može konkurisati za sredstva i za koje namene, sistemom kontrole korišćenja sredstava.Poljoprivrednicima koji su se okupili u skupštinskoj sali o IPARD programu govorio je Dragan Mirković, načelnik Odeljenja za ruralni razvoj u okviru Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.
IPARD 2 program Evropske unije predstavlja Instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja za programski period 2014-2020. godine.
Program bi trebalo da doprinese povećanju konkurentnosti domaćih poljoprivrednika i dostizanju standarda EU.
Budući korisnici IPARD fondova mogu da budu poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i pravna lica u kojima država nema učešće u kapitalu veće od 25 procenata.EU je za IPARD 2 program Republike Srbije opredelila 175 miliona evra, a sredstva će biti na raspolaganju od početka sledeće godine i moći će da se troše do 2023. Raspisivanje prvih poziva očekuje se ove jeseni.

Savetovanje će biti nastavljeno i sutra kada su na programu informacije o procesu apliciranja, projektnoj dokumentaciji, popunjavanju formulara, izradi biznis plana.Početak je zakazan za 14 sati i trideset minuta.

Ipard program predavanje Apatin  . februar 2017 Ipard program predavanje Apatin  . februar 2017 (2) Ipard program predavanje Apatin  . februar 2017 (3) Ipard program predavanje Apatin. februar. 2017 (1) Ipard program predavanje Apatin  . februar 2017 (4)