АПАТИНСКИ ОСНОВЦИ ОДУШЕВЉЕНИ РЕКОНСТРУИСАНИМ УЧИОНИЦАМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Након пролећног распуста поједине ученике апатинске Основне школе “Жарко Зрењанин” су дочекале реновиране учионице. Док су деца одмарала, у школи је било радно и захваљујући средствима Општине Апатин комплетно је реновирано пет учионица у приземљу новог дела зграде. У поменутим просторијама су замењени подови, столарија и грејна тела, стављена је изолација, спуштени су плафони, постављена је нова лед расвета а зидови су окречени. Пре овога постављене су нове плочице код умиваоника, а у свим учионицама апатинске Основне школе старе зелене табле са кредом су замењене новим белим по којима се пише маркерима.

Према речима учитељице Горадане Радаковић, ђаци њеног I-6 разреда нису крили одушевљење потпуно новим амбијентом своје учионице, који су затекли након распуста.

-Веома смо срећни што се наша учионица нашла међу пет које су реновиране. Након Васкршњег распуста ученици су били пријатно изненађени када су дошли у учионицу, а њихови коментари попут “Супер је”, “Чини ми се да је учионица сада дупло већа” и “Као да смо у другој учионици”, довољно говоре о томе колико су срећни због свега. Окружење је веома битно за наставни процес, јер се у пријатном амбијенту деца боље осећају и настава је успешнија. Надам се да ће се реновирање школског простора и даље наставити, рекла је учитељица Гордана.

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ је рекла да ће Локална самоуправа наставити да улаже средства у реконструкцију Основне школе “Жарко Зрењанин”, јер њу похађају сви ученици из насељеног места Апатин.

-У питању је преко 1.200 деце, и било је време да се обезбеде најбољи могући услови за њих. Током летњег распуста ће бити реновиран кров школе, за шта је Министарство за локалну самоуправу дало осам милиона динара, а општина Апатин ће из буџета додати још пет милиона динара. Надам се да ћемо у току лета ући у пројекат јавно-приватног партнерства, у оквиру којег би осим у апатинској основној школи, у још девет објеката требали да решимо проблем грејања. У сарадњи са приватним партнером желимо да заменимо дотрајале котлове, котловима на гас и на тај начи да решимо највећи проблем ове, али и других школа по селима, закључила је Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *