APATINSKI DOM ZA STARE SE USPEŠNO PREDSTAVIO NA SAJMU SOCIJALNIH USLUGA U NOVOM SADU

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Dom za stare i penzionere Apatin izložio je štand i uspešno se predstavio na Sajmu socijalnih usluga koji je otvoren u Novom Sadu. Štandu su pored zaposlenih u ustanovi prisustvovali i korisnici koji su razgovarali sa poseticima Sajma i podelili svoja iskustva vezana za život u ustanovi i kvalitet usluge koja se pruža. Ovaj vid direktne komunikacije sa korisnicima pozitivno je ocenjen i izazvao je pohvale od strane učesnika i posetioca Sajma.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao je otvaranju Sajma usluga socijalne zaštite koji se održava na SPENS-u i na kome je nastupilo više od 70 izlagača.

Sajam 1
Organizatori Sajama usluga socijalne zaštite su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, a sajam je organizovan u okviru redovnih aktivnosti unapređenja svesti o važnosti usluga socijalne zaštite i promocije institucija, ustanova, građanskog aktivizma i volonterizma.

Sajam 5
Ministar Vulin je tom prilikom rekao da socijalna zaštita predstavlja odraz kvaliteta života u jednoj zajednici, i da se socijalna zaštita ne odnosi samo na one kojima je pomoć neposredno potrebna već predstavlja pomoć celom društvu.
Po njegovim rečima, kada se pomogne deci ometenoj u razvoju, pomoglo se i njihovim porodicama i njihovim prijateljima, a podrška koja se pruža starijima, ne pruža se kako je rekao, zato što su siromašni, već što im je potrebna dodatna pažnja i poštovanje.

-Socijalna zaštita u Srbiji se razvija i u tu oblast nikada nisu bila veća ulaganja. Samo ove godine Srbija je izdvojila 700 miliona dinara za razvijanje različitih oblika socijalne zaštite i usluga, prošle godine je u te svrhe izdvojeno 400 miliona dinara, a pre toga nije izdvojen ni jedan jedini dinar, rekao je Vulin.
U okviru sajma, pored predstavljanja na štandu, organizacije su imale mogućnost da javno prezentuju uspešne projekte i aktivnosti putem kratkog filma i prezentacije. Predstavljeni su promotivni materijali, aktivnosti i mogućnosti, a održan je i stručni skup “Razvoj usluga u zajednici- zajednički put u budućnost”, čiji je moderator bio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Ilić.