APATINSKI DOM ZA STARE OBEZBEDIO LICENCU, SANITETSKO VOZILO I PREKO 30 MILIONA DINARA ZA MEDICINSKU OPREMU I GRAĐEVINSKE RADOVE

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Domu za stare i penzionere iz Apatina protekle je nedelje na svečanoj sednici u Palati Srbija , uručena petogodišnja licenca za rad. Licencu , koju je uručio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin primilo je samo sedam ustanova od 60 državnih domova koji pružaju sličnu uslugu socijalne zaštite.

Pored licence , Dom za stare i penzionere iz Apatina obezbedio je od ministarstva i 11 miliona dinara za medicinski nameštaj i opremu, a od Kancelarije za javna ulaganja u Vladi Republike Srbije gotovo 20 miliona za radove u ustanovi. Realizacija ovih radova počinje već u 2017. godini, a u pitanju su zamena krova, podova, rekonstrukcija kupatila kao i drugih građevinskih radovi.

Slađana Živkov, direktorka Doma za stare i penzionere Apatin, najavila je i mogućnost dograđivanja još jednog krila u ustanovi, a čime bi obezbedili jednokrevetne apartmane.

Slađana je istakla i da je za potrebe Doma obezbeđeno sanitetsko vozilo sa pratećom opremom, u vrednosti od gotovo 5 miliona dinara, a koje će znatno podići kvalitet usluge u ustanovi, takođe i rasteretiti Dom zdravlja u Apatinu. Vozilo će im biti uručeno već u januaru 2017. godine.

Dom za stare i penzionere Apatin tokom cele godine ima popunjene kapacitete, čak imaju, a naročito zimi, potrebu za mestom više.

Slavica Cvijić, glavna medicinska sestra Doma za stare i penzionere Apatin rekla je kako je upravo Slađana Živkov, direktorka ustanove, svojom požrtvovanošću i dobrim primerom, svim zaposlenima u Domu postavila visoke standarde u radu.

Sladjana Zivkov, dom za stare, decembar 2016 (1) Sladjana Zivkov, dom za stare, decembar 2016 (3)

Fono:Slađana Živkov